Diversos homes caminen entre les runes d'un carrer de Sanà després d'un bombardeig (Reuters)
Diversos homes caminen entre les runes d'un carrer de Sanà després d'un bombardeig (Reuters)
Sanà

Els houthis demanen reprendre el diàleg polític al Iemen sota els auspicis de l'ONU

Els rebels exigeixen el final dels bombardejos després que l'Aràbia Saudita ha tornat a atacar les seves posicions, tot i haver anunciat que aturava els atacs

RedaccióActualitzat

Els combats i bombardejos han continuat aquest dimecres al Iemen, malgrat que l'Aràbia Saudita havia anunciat que aturaria els atacs aeris. Avions saudites han bombardejat una base militar i un dipòsit d'armes que els rebels houthis havien pres per la força. A més, al sud del país, els partidaris del president exiliat afirmen que continuaran lluitant contra els houthis fins que els facin fora.

Enmig dels enfrontaments, el houthis han demanat que es torni al diàleg políticsota l'observacio de les Nacions Unides. Posen com a condició que es produeixi un "cesament complet de la brutal agressió" contra els rebels del Iemen, segons han explicat en un comunicat, on també exigeixen "aixecar l'assetjament a la població". 

L'Aràbia Saudita va començar fa un mes una ofensiva aèria contra els houthis per impedir que l'Iran, que els dóna suport, tingui més influència a la regió. El govern de Riad també vol restituir en el càrrec el president iemenita, derrocat i exiliat a l'Aràbia Saudita, però els houthis consideren com a president legítim del país a l'antic president iemenita Ali Abdulah Saleh, que ha fet una crida al diàleg.

Durant els 27 dies de bombardejos saudites, han mort 950 persones i 3.500 han resultat ferides, segons el Ministeri de Sanitat del Iemen.

 

Anar al contingut