Ciclisme

Els escàndols provocats pel dopatge espanten els patrocinadors dels equips ciclistes

Els últims escàndols estan fent molt de mal al ciclisme professional. L'ombra del dopatge espanta els patrocinadors, i equips tan importants com el Discovery Channel, el de l'últim guanyador del Tour, Alberto Contador, ja han anunciat que pleguen. També sembla clar que no seguirà l'Astana, un equip que se sostenia únicament amb capital del Kazakhstan i que no suportarà la pèrdua de Vinokurov i Kashechkin, implicats tots dos en casos de dopatge sanguini.

Actualitzat

Rodes de premsa multitudinàries de directors d'equip, corredors assetjats per les càmeres i alguns emmanillats per la policia. El ciclisme és una cacera constant de tramposos i això comença a espantar els patrocinadors. Fins i tot quan no estan directament afectats per cap afer de dopatge. És el cas del Discovery, que ha aconseguit vuit dels últims nou Tours i que acaba d'anunciar que es dissol. Per tant, l'últim guanyador del Tour, Alberto Contador, s'haurà de buscar equip. Per cert, el seu predecessor, Lance Armstrong, tampoc no vol saber res de les dues rodes. Es passa a la política. L'ambient en aquest esport és tan irrespirable que alguns corredors en comencen a estar tips, com és el cas d'Óscar Pereiro, virtual campió del Tour 2006.

Transfusions a l'Astana

L'Astana, després dels dopatges per transfusions externes de Vinokurov i Kashechkin, no té clar si continuarà. El Rabobank tampoc, arran de la retirada de Rasmussen al Tour en ser sospitós de dopar-se. Això sí, també n'hi ha que resisteixen: el T-Mobile alemany vol seguir fins al 2010, tot i els escàndols d'homes il·lustres com Ullrich, Zabel i Riis, que va reconèixer haver-se dopat. Una proesa, tal com s'està ennegrint el panorama per als pilots ciclistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut