Girona

Els candidats gironins fan les seves propostes en mobilitat

La mobilitat i el transport han estat la principal qüestió en la jornada electoral d'aquest diumenge a Girona. El PSC augmentarà el transport a Torre Gironella, mentre que CiU presenta una bateria de propostes a curt i mitjà termini per solucionar el problema de la mobilitat, que per la federació és l'assignatura pendent de Girona. En aquesta matèria, Iniciativa considera clau per al barri de Pont Major el fet de convertir la carretera de Sant Joan Bosco en un passeig. En un altre ordre de coses, Esquerra vol més participació dels veïns en les decisions municipals i el Partit Popular ha promès més abocadors soterrats al Barri Vell de la ciutat.

Actualitzat

La candidata a la reelecció a l'alcaldia de Girona pel PSC, Anna Pagans, ha promès més autobusos al barri als veïns de Torre Gironella que han assistit al seu míting. Pagans ha recalcat el fet que l'Ajuntament té ajuda del govern de la Generalitat i de l'"amic" Joaquim Nadal en el Departament de Política Territorial i Obres Públiques a l'hora d'implantar més autobusos a la ciutat.

El transport públic i la mobilitat són, per Convergència i Unió, una assignatura pendent de Girona. El seu alcaldable, Carles Puigdemont, ha anunciat que, en el primer any de mandat, reestudiarà la política de rotondes i semàfors i fer gratuïts els autobusos per a majors de 65 anys i menors de 12. A més, CiU també vol habilitar espais d'aparcament perquè els cotxes no entrin al centre de la ciutat.

Sobre el transport públic, Iniciativa proposa que, aprofitant el soterrament del TGV, també es desviï el trànsit al passeig Sant Joan Bosco per fer-lo de vianants i preparat per tenir-hi un tramvia, i fomentar així un barri "més tranquil", en paraules del seu candidat, Joan Olóriz.

En transport, com també en urbanisme, Esquerra Republicana aposta per potenciar la participació ciutadana a l'hora de prendre decisions. La candidata a l'alcaldia, Cristina Alzina, considera que els ciutadans han de participar més activament i donar les seves opinions sobre els projectes municipals. Alzina creu que els ciutadans són els veritables experts de cada barri.

Per últim, el Partit Popular ha posat èmfasi en el problema de la neteja. L'alcaldable popular, Concepció Veray, ha reiterat la falta de neteja als barris de la ciutat. Veray creu que cal instal·lar-hi contenidors soterrats, tot i que admet que és una qüestió que no es podrà resoldre completament en els propers quatre anys.

Anar al contingut