Preparats per al MWC
Preparats per al MWC
Barcelona

El transport públic reforça el dispositiu de mobilitat de cara al MWC

El Mobile World Congress 2017, una edició marcada per l'absència de vagues

RedaccióActualitzat
El Mobile World Congress 2017 obrirà les portes aquest dilluns sense vagues en el transport públic que afectin la mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona, a diferència del que ha passat en les darreres edicions del certamen, i amb un reforç en el dispositiu habitual de transport públic.

S'espera que més de 101.000 participants passin entre el 27 de febrer i el 2 de març pel recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, on se celebrarà el MWC, a més dels assistents que es desplacin als certàmens paral·lels, com el 4YFN, que tindrà lloc a les instal·lacions de Montjuïc.

La principal novetat d'enguany serà el funcionament amb normalitat de la línia 9 del metro de Barcelona, ja que la seva estrena durant l'edició de 2016 es va veure afectada per les vagues dels treballadors de TMB al suburbà.

La companyia TMB recomana utilitzar l'L9 Sud de metro (estacions de Fira i Europa/Fira, que tenen connexió directa amb l'aeroport) per accedir al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona durant el congrés.

Els enllaços de la línia 9 amb Torrassa (L1), Collblanc (L5) i Zona Universitària (L3) permeten connectar amb diversos punts de la ciutat de Barcelona i el seu entorn a través de la xarxa de metro.

Hi haurà senyalització informativa del congrés a les estacions de l'L9 Sud, a les correspondències amb L1, L3 i L5 i a l'estació d'Espanya (L1 i L3).

Segons informa TMB, una altra via d'arribada i sortida del recinte firal de l'Hospitalet és la línia regular de bus H12 (Gornal - Besòs Verneda), a través de la parada Plaça d'Europa. Aquesta línia es reforçarà amb més vehicles a la franja de matí i de tarda, coincidint amb l'entrada i la sortida dels congressistes.

Addicionalment, l'organització del MWC ha contractat a TMB un servei especial d'autobusos que connectarà els dies 27, 28 de febrer i 1 i 2 de març de 7 a 21 hores (el dia 2 fins a les 17 hores) el recinte firal de la Gran Via amb el de Montjuïc, on se celebrarà l'esdeveniment per a emprenedors 4YFN i la primera edició del The Youth Mobile Festival (YoMo).

FGC i Renfe també reforcen els seus dispositius

FGC també ha reforçat el seu dispositiu habitual de transport. La línia 8, que uneix els dos recintes firals en 6 minuts de trajecte, es veurà reforçat amb un total de 30 circulacions diàries (en el tram Plaça Espanya-Molí Nou) i es doblarà la capacitat de la resta de combois, passant dels 3 als 6 cotxes.

També s'incrementarà l'atenció al client amb més personal, senyalització, megafonia específica i xarxes socials. A l'última edició, la del 2016, el congrés va incrementar el moviment de viatgers entre les dues estacions firals un 106%, amb 167.644 viatgers.

El servei de Rodalies de Catalunya també reforça les connexions de la línia R2 Nord amb motiu de la celebració del Mobile World Congress. Entre el 26 de febrer i el 6 de març, la línia R2 Nord amplia en 36.000 el número de places disponibles als trens que connecten la capital catalana l'aeroport del Prat, cosa que suposa un increment de 4.000 places diàries.

La línia R2 Nord de Rodalies connecta l'estació de Barcelona-Sants amb l'aeroport en 19 minuts, amb una freqüència de pas de dos trens per hora i sentit. A l'aeroport, els clients disposen d'un servei llançadora entre la T2 i la T1.

Vagues en les últimes edicions

En les últimes edicions del MWC, les vagues en transports com el metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el servei de Rodalies de Renfe van afectar la mobilitat a l'àrea de Barcelona.

Un dels moments més crítics en l'afectació de les vagues del transport públic sobre la mobilitat, precisament, van ser les aturades del metro de l'any passat, que van tenir especial incidència en la posada de llarg de la línia 9 Sud del metro, que cobreix el trajecte Aeroport-Zona Universitària, i que havia estat reclamada reiteradament pels organitzadors del MWC perquè dóna servei al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

♦Tota la informació del MWC17 a l'especial sobre el Mobile World Congress

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut