Bàsquet

El Regal Barça supera el València i es proclama campió de la Supercopa ACB (83-63)

El Regal Barça ja té al sarró el segon títol oficial de la temporada. Després de proclamar-se campió de la Lliga Catalana, l'equip blaugrana ha repetit el títol que va aconseguir l'any passat en superar el Power Electronics València a la final de la Supercopa ACB per 83 a 63. Al Buesa Arena de Vitòria, els homes de Xavi Pascual sempre han anat al capdavant en el marcador i amb un parcial inicial de 24 a 7 han començat a obrir una escletxa insalvable per al seu rival. Navarro, amb 22 punts, ha estat escollit com el jugador més valuós de la final i ha liderat el clar triomf del Barça, que ha demostrat que es troba en un gran moment de forma a una setmana de l'inici de la Lliga ACB.

Actualitzat
Segon títol oficial per a Xavi Pascual i els seus homes, que arribaran a l'inici de la Lliga ACB a un nivell molt superior a la resta. El Regal Barça ha volgut guanyar la Supercopa per la via ràpida amb un parcial de 24 a 7 en els primers minuts i un Navarro que ha trencat una vegada i una altra el marcatge de Rafa Martínez. L'escorta de Sant Feliu ha anotat 12 punts en sis minuts, i Pete Mickeal també ha fet el que ha volgut amb Richardson. Però el València no està tan verd com el Madrid de la semifinal de divendres i els taronges han treballat de valent per tornar al partit. Tot i això, Terence Morris, al capdavant de la defensa blaugrana, no ha tingut problemes per posar taps a un atacant de 2,21 metres com Sundov.

El 40 a 29 del descans ha estat un avantatge important, però no escandalós. Mickeal, amb set de nou en tirs de camp, i Navarro, 18 punts al final dels dos primers quarts, han continuat castigant sense pietat la cistella rival en el tercer període. Les diferències, ara sí, han estat insalvables per als valencianistes. El 63 a 47 quan faltaven deu minuts per l'acabament ha estat una autèntica llosa i a l'últim període ha faltat intensitat i emoció, com en la majoria de partits que han jugat els blaugrana en aquesta pretemporada. L'únic al·licient ha estat veure si seria Navarro o bé Mickeal el jugador més valuós de la competició. El premi ha acabat finalment a mans del català, que repeteix el guardó aconseguit l'any passat a Gran Canària.

Gladyr guanya el concurs de triples i Satoransky, el d'esmaixades


Abans de la gran final s'han disputat els tradicionals concursos de triples i esmaixades. En el de triples, la victòria ha estat per al jugador de l'Assignia Manresa Sergey Gladyr. L'ucraïnès ha estat el més regular durant les dues eliminatòries prèvies i en la final ha superat el nord-americà Jimmy Baron, un dels nous fitxatges del Lagun Aro de Sant Sebastià per aquesta temporada. Gladyr, que ja va ser finalista l'any passat, s'ha imposat per 21 punts a 19 i agafa el relleu de Pedro Robles, que es va adjudicar el triomf la temporada passada. I en un descafeïnat concurs d'esmaixades, Tomas Storansky, del Cajasol, s'ha emportat el triomf després de superar Igor Korolev, del CB Granada, i Fede Van Lacke, del Valladolid. El jugador txec s'ha convertit en el primer base de la història que guanya aquest concurs i en el més jove, amb només 18 anys. Finalment, el nord-americà Jakim Donaldson, del ViveMenorca, ha renunciat a participar-hi per problemes físics.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut