Concentració de suport a Sánchez aquest dijous a la seu del PSOE a Ferraz
Concentració de suport a Sánchez aquest dijous a la seu del PSOE a Ferraz

El PSOE es bolca en el suport a Sánchez mentre el PP escalfa motors per si plega

El ministre de l'Interior, i jutge en excedència, Grande-Marlaska critica per primer cop el poder judicial: "l'única solució era l'arxivament de la querella perquè se sosté en falsos rumors i mentides"

RedaccióActualitzat

El PSOE continua bolcant-se en Pedro Sánchez, en el procés de reflexió sobre la seva continuïtat que va anunciar dimecres arran de la investigació oberta a la seva dona per la denúncia de Manos Limpias

A l'espera que dilluns expliqui la seva decisió final, els socialistes escenifiquen el seu suport al president espanyol, amb declaracions i missatges que a les xarxes agrupen amb l'etiqueta #Pedronoterindas.

"Defensar Pedro Sánchez és defensar la democràcia, el sistema polític del país, la dignitat i decència de la política", ha afirmat el portaveu al Congrés, Patxi López

En aquesta línia, José Luis Rodríguez Zapatero declarava en un esmorzar informatiu: "Em sorprèn i m'indigna que aquests defensors de la família de tota la vida, que diuen que la protegeixen, es dediquin a fer crítica centrats en la família (de Sánchez)."

"Quina hipocresia", ha afegit l'expresident, un dels grans promotors de l'acte de suport a Sánchez que aquest dissabte coincidirà a Ferraz amb la celebració d'un comitè federal, per primera vegada sense el secretari general i en què no s'aprovarà, com estava previst, la llista socialista per a les eleccions europees. Un comitè que, a més, es podrà seguir al carrer a través d'una gran pantalla. 

Tot plegat per convèncer el president espanyol perquè continuï a La Moncloa. "L'escenari és que puguem, a partir de dilluns, continuar governant amb tota normalitat, amb el president al capdavant", deia el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, preguntat per la qüestió.

Zapatero és un dels grans promotors de l'acte de suport previst dissabte a Ferraz (Europa Press/Eduardo Parra)

Maslaska critica el jutge que ha admès la denúncia 

El ministre de l'Interior i jutge en excedència, Fernando Grande-Marlaska, ha qüestionat una decisió judicial per primer cop des que és al govern fa sis anys.

Tot i defensar, diu, la separació de poders, Marlaska ha assegurat que "s'han travessat massa línies vermelles" i que, davant d'una querella com la de Manos Limpias, diu, l'"única resolució factible" hauria estat el sobreseïment o arxivament.

"Qualsevol jutge l'hauria arxivat perquè no hi figura cap contingut incriminatori i se sustenta en falsos rumors i mentides. El súmmum del súmmum és que el mateix denunciant reconeix que pot haver-hi falsedats".

Marlaska ha lamentat que el dany reputacional a la dona del president ja està fet i ha mostrat empatia recordant un cas del seu marit, de qui "es va publicar que tenia comptes amb 30 milions en un paradís fiscal". I afegeix: "Si a més de publicar-se, s'admet a tràmit una denúncia, el dany reputacional augmenta encara més."

Grande-Marlaska critica el jutge que ha admès la querella contra la dona de Sánchez (Carlos Luján / Europa Press)

El PP: "Hi ha alternativa a aquesta telenovel·la"

El PSOE vol contrarestar la pressió que, des de l'oposició i a les xarxes, ha jugat un paper cabdal en el desgast de Sánchez. El degoteig s'intensifica precisament ara.

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha insistit a parlar del "victimisme", el "tacticisme" i, un nou concepte, la "podemització" de Sánchez. Gamarra ha subratllat que "el més greu" de la seva carta, on anunciava el procés de reflexió, és com "criminalitza" jutges, mitjans de comunicació i oposició. 

I, malgrat que els populars creuen que no dimitirà, ja escalfen motors pensant en altres escenaris, com una hipotètica repetició electoral. "Espanya té esperança, té futur i els espanyols saben que hi ha alternativa a aquesta telenovel·la que estem vivint", ha afirmat la número dos del PP.

Aquest divendres, per cert, hi ha hagut una altra organització, la ultracatòlica Hazte Oír, que ha presentat una querella contra la dona del president Sánchez per tràfic d'influències. Amplia la presentada per Manos Limpias i, previsiblement, el jutge Juan Carlos Peinado l'acumularà al procediment que ha obert.

Com passa en el cas d'aquesta denúncia, la querella es basa en suposats fets "publicats per nombrosos mitjans de comunicació, i tret d'error, no han estat desmentits".

Manos Limpias ha admès obertament que no saben del cert si els fets objecte de la seva denúncia són veritat, i la Fiscalia ja s'ha posicionat en contra de la causa. No hi ha indicis de delicte, asseguren.

 

ARXIVAT A:
PPPSOEPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut