El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
Barcelona

El govern no es planteja convocar eleccions per respondre al 155

L'executiu no descarta aixecar la suspensió de la independència els pròxims dies

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat no es planteja convocar eleccions per respondre a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i no descarta aixecar la suspensió de la independència els pròxims dies en un ple i obrir un procés constituent. L'executiu assegura que la seva resposta anirà en funció de com el govern espanyol aplica el 155.

Tot plegat després que el govern espanyol digués que està disposat a no aplicar l'article 155 de la Constitució si el president de la Generalitat convoca eleccions. Fonts del govern espanyol consideren que la convocatòria d'unes eleccions significaria tornar a la legalitat i, fins i tot, serviria per aturar l'aplicació de l'article 155.

Tots els escenaris són oberts, doncs, a l'espera del que pugui fer el govern de Mariano Rajoy demà amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. També és un interrogant què farà el president Puigdemont: si enviarà una nova resposta al segon requeriment del govern espanyol o si es remetrà a la carta que va enviar dilluns passat a Madrid en què reclamava diàleg durant dos mesos.

Depèn de com s'apliqui la suspensió de l'autonomia, es convocarà el ple del Parlament molt possiblement els pròxims dies, fins i tot es podria fer el cap de setmana, perquè es pogués aixecar la suspensió de la declaració d'independència.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut