Madrid

El govern espanyol recorda que la prohibició del TC d'investir Puigdemont és "vigent"

La vicepresidenta espanyola diu que "ningú pot burlar-se infinitament de la justícia"

Actualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que si Carles Puigdemont no és president és perquè el govern espanyol va anar al Tribunal Constitucional per impedir que se celebrés la seva investidura, i ha recordat que les mesures cautelars que va prendre llavors el tribunal són "vigents".

Ha estat un avís per a les veus que, arran de la seva detenció aquest diumenge, volen buscar la manera d'investir-lo.

"Jo demanaria a Elsa Artadi i a tots els seus seguidors que pensin en Catalunya", ha dit.

Sáenz de Santamaría ha considerat que la detenció de Puigdemont a Alemanya, que està pendent de declarar davant d'un jutge, és una "bona notícia" i demostra que tots els espanyols són iguals davant la llei i "ningú pot burlar-se infinitament de la justícia".

 

En declaracions als mitjans després de la reunió de la comissió de subsecretaris, la vicepresidenta espanyola també ha carregat contra el president del Parlament, Roger Torrent. L'acusa d'"extralimitar-se en les seves funcions" i l'adverteix que la seva "primera i única funció" és buscar un candidat "viable" per presidir la Generalitat.

"Si vol ser el president de determinats fronts antidemocràtics, aquesta no és la feina del president del Parlament. Espero que sigui conscient que no és allà per atendre els seus seguidors."

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut