Fidel Pallerols sortint de l'Audiència de Barcelona.
Fidel Pallerols sortint de l'Audiència de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

El fiscal accepta que Pallerols i Gavaldà substitueixen la pena de presó per treballs a la comunitat

El fiscal accepta que els condemnats per desviar fons públics dels quals es va lucrar Unió facin treballs a la comunitat

Actualitzat

El fiscal està d'acord que els dos condemnats pel "cas Pallerols", l'empresari andorrà Fidel Pallerols i l'exsecretari d'Organització d'Unió Democràtica Vicenç Gavaldà, substitueixin la pena de presó per treballs socials. Tots dos van ser condemnats a set mesos de presó per desviació de fons públics, en una trama de la qual es va beneficiar Unió Democràtica.

Gavaldà ja és des de la setmana passada al centre penitenciari de Can Brians. L'Audiència de Barcelona va ordenar a l'abril l'ingrés immediat de Pallerols i Gavaldà a la presó, després que el govern espanyol els va denegar l'indult.

Ara, el tribunal podria tenir en compte la petició del fiscal i commutar-los la pena, tenint en compte que la condemna és inferior a dos anys, que no en tenen cap de prèvia i ja han passat 15 anys dels fets delictius

Això sí, la condició és que paguin la responsabilitat civil que els va imposar la sentència -385.000 euros desviats per la trama, que va pagar UDC- i també les multes que els pertoquen.

A més d'ells dos, pel "cas Pallerols", l'acord de les parts va acabar amb la condemna de l'exdirector general d'Ocupació Lluís Gavaldà, d'UDC, que està pendent de si li accepten l'indult, i el militant d'Unió Santiago Vallvé, ja condemnat pel "cas Turisme" i que ha de pagar una multa.

Anar al contingut