Cartell del Festival de Canes 2017 i fotografia original en blanc i negre del 1959
Cartell del Festival de Canes 2017 i fotografia original en blanc i negre del 1959
Canes

El Festival de Canes "retoca" Claudia Cardinale

El cartell del festival de cinema posa una fotografia de l'actriu italiana de finals dels anys 50, però retocada amb els cànons de bellesa actuals

RedaccióActualitzat

La rotunda bellesa de l'actriu italiana Claudia Cardinale, a mitjans del segle passat, no sembla passar el barem dels cànons que triomfen en aquest començament de segle XXI.

Els dissenyadors del cartell oficial del Festival de Cinema de Canes han triat una fotografia de l'actriu presa l'any 1959 per il·lustrar la setantena edició, que es farà del 17 al 28 de maig, però amb la imatge sensiblement retocada.

Al cartell, la figura ha estat allargada i aprimada. També han estat retocats els cabells i l'expressió facial. Fins i tot la camisa i la faldilla tenen menys arrugues.

 

♦ 25 anys de Photoshop

 

Moltes persones han expressat la seva sorpresa i indignació a les xarxes.

 


Al mateix web del Festival de Canes, l'organització explica per què ha triat aquesta fotografia de l'actriu quan tenia 21 anys.
 

"Ella balla, riu, viu! Qui pot simbolitzar millor el pròxim Festival que Claudia Cardinale, la imatge d'una actriu aventurera, una dona independent i una activista social?"


I Claudia Cardinale, que ara té 78 anys, se sent feliç d'haver estat triada per l'organització i no sembla donar gaire importància al Photoshop.
 

"És un honor i un orgull onejar la bandera de la 70 edició del Festival de Canes... Aquesta foto em recorda els meus orígens, uns temps en què mai havia ni arribat a somiar de pujar els graons de la més famosa sala de cinema del món."


La fotografia original va ser presa en un terrat de Roma l'any 1959 i, per ara, ningú no es recorda de qui va ser el fotògraf que la va disparar, immortalitzant, així, la imatge d'aquesta gran diva europea del cinema.

 

Anar al contingut