Madrid

El Congrés rebutja les esmenes a la totalitat presentades a la reforma fiscal impulsada pel govern central

La llei de reforma fiscal ha superat el tràmit al Congrés en una sessió en què s'han escenificat, per primera vegada, les conseqüències de la sortida d'ERC del tripartit: el distanciament dels republicans respecte de les posicions de l'executiu espanyol i l'acostament de CiU. Així, el PSOE, amb el suport de CiU, el PNB i Coalició Canària ha rebutjat les esmenes a la totalitat presentades per ERC, PP, IU-ICV i BNG. L'acord entre el PSOE i CiU aconseguit aquesta mateixa setmana ha permès que els nacionalistes catalans hagin retirat la seva esmena a la totalitat i s'hagin unit als socialistes.

Actualitzat

L'acord assolit entre el PSOE i CiU sobre la llei de reforma de l'IRPF i de l'impost sobre societats ha permès que els convergents hagin retirat la seva esmena a la totalitat i hagin unit els seus vots als del PSOE per rebutjar les esmenes presentades per altres grups. Un suport, el de CiU, de vital importància perquè la reforma fiscal, un dels principals projectes econòmics d'aquesta legislatura, no fos rebutjada en el seu primer tràmit parlamentari, ja que tant ERC com IU-ICV, fins ara principals socis del govern, han presentat esmenes a la totalitat.

Així, aquest joc d'aliances ha permès al PSOE, amb el suport de CiU, PNB i CC, rebutjar les esmes a la totalitat presentades per ERC, PP, IU-ICV i BNG.

Solbes va pactar amb CiU avançar al 2007 la rebaixa de cinc punts (fins al 25%) del tipus impositiu aplicat a les pimes, així com altres acords en matèria de deduccions o ajudes a la família.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut