El Barça goleja un desdibuixat Osasuna (3-0) i brinda el millor homenatge a Àngel Mur

El Barça ha golejat un desdibuixat Osasuna per 3-0 en el primer partit de la temporada al Camp Nou a la Lliga. Els blaugranes han estat molt superiors davant un rival que ha donat moltes facilitats en defensa i que no s'ha assemblat de res a l'equip de la campanya passada. En una primera meitat espectacular, els homes de Frank Rijkaard han sentenciat la victòria i han fet els tres gols del partit, dos d'un Eto'o omnipresent i un tercer de Messi després de rebre una assistència del camerunès. Abans del partit, Àngel Mur ha rebut un merescut i emotiu homenatge el dia del seu comiat després de 33 anys com a massatgista del FC Barcelona.

Abans de començar el partit, Àngel Mur ha rebut un emotiu homenatge sobre la gespa del Camp Nou després d'una trajectòria de 33 anys com a massatgista del primer equip del FC Barcelona. Després d'aquest merescut reconeixement a una de les figures més entranyables del barcelonisme, la sorpresa ha arribat amb l'equip titular del Barça ja que Puyol ha començat el partit des de la banqueta i el seu lloc l'ha ocupat el francès Thuram.

Els homes de Rijkaard han sortit com una autèntica piconadora i quan només es portava un minut de joc, Eto'o ha inaugurat el marcador al fons de la xarxa després d'una gran jugada entre Deco i Ronaldinho. Els blaugranes han jugat a plaer davant d'un Osasuna desdibuixat i les ocasions de perill s'han succeït sobre la porteria de Ricardo. A més, la defensa navarresa ha donat moltes facilitats i en el minut 27, de nou Eto'o ha aprofitat una errada de Josetxo per fer el 2-0 amb una vaselina davant la sortida de Ricardo.

El camerunès ha estat omnipresent durant la primera meitat i s'ha convertit en un autèntic malson per als homes del "Cuco" Ziganda. I deu minuts després, una nova errada de la defensa visitant ha acabat en el tercer gol dels blaugranes. Eto'o ha robat la pilota després d'un mal refús de Ricardo i ha servit el gol en safata a Messi, que ha definit amb tranquil·litat amb un xut que s'ha colat entre les cames del porter.

I abans del descans, Eto'o ha tingut a les seves botes el quart en tres ocasions pràcticament consecutives, la més clara una rematada amb la cama esquerra que ha tocat en un defensa i la pilota s'ha perdut fregant el pal. Amb el partit pràcticament sentenciat en només 45 minuts, a la represa el Barça ha aixecat el peu de l'accelerador i l'Osasuna ha buscat maquillar un dur correctiu. Tot i això, el Barça ha tornat a imposar ràpidament el seu domini i en el minut 49, Zambrotta ha estat a punt de fer el quart amb un xut des de la frontal fregant l'escaire.

Els navarresos, que han intentat estirar línies de forma tímida, no han reaccionat i Messi ha tingut una claríssima ocasió per fer el 4-0 però el seu xut s'ha estavellat al pal després que Ricardo hagi desviat la pilota amb una mà. Rijkaard ha començat a pensar en el debut a la Lliga de Campions contra el Levski de Sofia i ha donat descans a dues peces bàsiques del seu esquema com són Deco i Ronaldinho.

A dos minuts per al final, Valdo ha tingut el gol de l'honor de l'Osasuna però la seva rematada s'ha estavellat al lateral de la xarxa de la porteria de Valdés. Amb més comoditat de la prevista, el Barça ha sumat la segona victòria consecutiva en dues jornades i se situa com a líder provisional a l'espera que es completi la jornada de diumenge, mentre que els navarresos tanquen la classificació amb 0 punts.