El Barça es complica la vida i guanya "in extremis" el Betis al Camp Nou (3-2)

El Camp Nou va celebrar el seu 51 aniversari amb una patida victòria del Barça davant el Betis per 3-2. El conjunt blaugrana va mostrar la seva millor versió a la primera meitat i se'n va anar al descans amb un 2-0 a favor, gràcies a dos gols d'Eto'o. A la represa, però, el Barça va abaixar la intensitat i això ho va aprofitar el Betis per empatar amb dianes de Monzón i José Mari. El Barça va despertar de la letargia i en el minut 79 Gudjohnsen va rematar una centrada d'Alves i va establir el 3-2 definitiu.

El Barça va anar a totes des del xiulet inicial i va buscar la porteria rival amb insistència i rapidesa. Iniesta, que va tornar a jugar en posicions davanteres, va ser el primer que va crear perill per la banda esquerra, amb una gran assistència que Keita no va saber aprofitar i després amb una centrada que es va passejar per l'àrea bètica i a la qual no va poder arribar per poc Xavi. El Barça es trobava còmode i aviat va arribar el primer gol. En el minut 16, Eto'o va rebre la pilota a la vora de l'àrea, va retallar Juanito i va afusellar Casto amb un cacau imparable. Cinc minuts després, el segon. Messi se'n va de forma genial del seu marcador dins l'àrea i fa la passada de la mort a Eto'o, que només va haver d'empènyer la pilota cap a la porteria (tercer gol del camerunès a la Lliga).

El Betis va contestar el vendaval blaugrana amb un perillós xut d'Emana dins l'àrea que va sortir per damunt del travesser. Aquest va ser l'únic argument ofensiu a la primera meitat d'un equip verd-i-blanc que aterrava al Camp Nou sense haver fet cap gol a la Lliga. En canvi, el Barça va seguir tocant i arribant amb perill a la porteria de Casto. Messi i Dani Alves, en dues ocasions, haurien pogut augmentar la renda culer abans d'arribar al descans.

El Barça posa el fre de mà

A la segona meitat, les coses van canviar. Els blauganes van sortir amb el fre de mà posat. I això ho va aprofitar el Betis per assetjar la porteria blaugrana. El primer que va avisar va ser José Mari, amb un xut que va sortir fregant el pal, i després Capi va posar a prova Valdés amb un potentíssim xut. L'afició començava a témer el pitjor i el Betis va retallar distàncies en el minut 58 amb un lliure indirecte marcat per Monzón a la vora de l'àrea. El Barça havia passat de tenir el partit completament controlat a ser dominat pels bètics, que vuit minuts després van fer el segon amb una gran vaselina de José Mari després d'aprofitar la passivitat i permissivitat de la defensa blaugrana.

Guardiola, que complia cent dies com a tècnic blaugrana, va reaccionar i va donar entrada a Sergio Busquets, Gudjohnsen i Bojan per Touré, Keita i Eto'o. El Barça va començar a buscar el gol a la desesperada amb accions de Messi, Alves i un gran llançament de falta de Xavi que Casto va poder desviar, tot i que el Betis també va tenir l'oportunitat de marcar amb un xut a la mitja volta de Sergio García. Qui finalment va marcar va ser Gudjohnsen en el minut 79, en rematar de forma brillant una centrada d'Alves. El Barça va poder sentenciar amb un u contra u contra el porter fallat per Bojan i un llançament de falta d'Alves al pal, però el marcador ja no es va moure. El Barça encadena el segon triomf a la Lliga i suma tres punts molt importants en un matx en què es va veure la millor versió a la primera meitat i la pitjor, durant bona part de la segona.