Imatge d'arxiu de la façana del Banc de València
Imatge d'arxiu de la façana del Banc de València
Madrid

El Banc de València es desploma un 28% en el seu retorn a la borsa

Les accions del Banc de València s'han desplomat un 28% el dia que ha tornat a la borsa després de ser intervingut. La caiguda de les accions s'ha notat des d'un primer moment, quan han cedit al voltant d'un 5%, però s'ha anat accentuant a mesura que avançava la jornada. A la mitja hora, el descens arribava a l'11,49% i, gairebé una hora després, superava el 20% i les accions s'intercanviaven a 0,59 euros. Al final, han perdut més d'una quarta part del seu valor i s'han situat als 0,53 euros.

RedaccióActualitzat
L'entitat, suspesa de cotització des de dilluns, ha tornat a cotitzar l'endemà de donar a conèixer que té un dèficit de provisions per riscos de crèdit i d'actius adjudicats de 562 milions d'euros. Tot i això, el banc ja va advertir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que el dèficit, segons els requeriments del Banc d'Espanya, "podria ser més gran".

La CNMV va suspendre dilluns de manera cautelar les accions del Banc de València, poc abans que el Banc d'Espanya intervingués l'entitat i li donés 3.000 milions de diners públics. Ara el supervisor borsari ha decidit que el Banc de València torni a cotitzar després d'haver rebut "la informació suficient sobre les circumstàncies que van portar a adoptar un acord de suspensió".
Anar al contingut