Madrid

El Banc d'Espanya intervé el Banc de València i el FROB passarà a controlar-ne l'administració

El Banc d'Espanya ha anunciat la intervenció del Banc de València. Ho ha fet substituint els seus administradors pel Fons de Reestructuració d'Ordenació Bancària, que injectarà fins a 3.000 milions d'euros a l'entitat. D'aquests mil seran en capital i els 2.000 restants en crèdits. El FROB s'encarregarà de l'administració per estabilitzar i recapitalitzar el banc valencià. Els rumors d'intervenció s'han començat a estendre després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès cautelarment la seva negociació. Les accions de l'entitat en el moment de la suspensió registraven una caiguda del 3,27%.

RedaccióActualitzat
Segons explica el Banc d'Espanya en un comunicat, aquesta operació es fa per "assegurar la liquiditat" de l'entitat valenciana. La decisió de substituir els gestors del Banc de València pels tècnics del FROB s'ha adoptat a petició del consell d'administració de l'entitat intervinguda, que "ha manifestat formalment al Banc d'Espanya la impossibilitat de trobar una solució viable per l'entitat. Després d'avaluar "la situació financera i patrimonial", s'ha optat per la intervenció.

El Banc d'Espanya ha indicat als "dipositaris i creditors que poden estar absolutament tranquils, ja que aquesta decisió garanteix que el Banc de València podrà "continuar operant amb normalitat i podrà complir les seves obligacions"

El Banc de València és la quarta entitat financera intervinguda pel Banc d'Espanya des de l'inici de la crisi. L'entitat valenciana era una filial adquirida el 1994 per Bancaja, caixa que es va fusionar fa poc amb Caja Madrid i les caixes Insular de Canàries, Laietana, Àvila, Segòvia i Rioja.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut