Automobilisme

De la Rosa acaba segon al GP d'Hongria i es converteix en el primer pilot català a pujar al podi

Per primera vegada a la història un català ha pujat al podi en un Gran Premi de la Fórmula 1. El protagonista ha estat Pedro Martínez de la Rosa. El pilot de McLaren ha quedat segon al Gran Premi d'Hongria i només l'ha superat el britànic Jenson Button. La cursa ha estat la millor d'aquest Mundial. Fernando Alonso ha brillat amb una espectacular remuntada però l'asturià i Michael Schumacher han acabat abandonant. Tot i això, l'alemany ha acabat finalment en la vuitena posició per la desqualificació del polonès Robert Kubica. D'aquesta manera, l'alemany ha sumat un punt i se situa a deu d'Alonso en la classificació del Mundial.

Actualitzat

La pluja ha fet acte de presència abans de l'inici de la cursa del Gran Premi d'Hongria i ha canviat tots els pronòstics previstos en un traçat completament mullat. En el moment de la sortida, Kimi Raikkonen ha mantingut la primera plaça i Pedro Martínez de la Rosa ha pujat fins a la tercera plaça després de superar Felipe Massa. Però l'atenció s'ha centrat en la remuntada dels dos grans favorits en la lluita pel títol. Michael Schumacher i Fernando Alonso, que sortien molt endarrerits per la sanció de dos segons que van rebre en els entrenaments lliures, han començat a recuperar posicions de forma espectacular i en només tres voltes s'han situat entre els cinc primers. Alonso s'ha col·locat per darrere de Schumacher i l'ha superat sense problemes a la quarta volta, demostrant la superioritat dels pneumàtics Michelin sobre els Bridgestone amb pluja. L'asturià ha seguit amb la seva fulgurant progressió i ha pujat fins a la tercera plaça, just per darrere de De la Rosa, mentre que Schumacher no ha pogut seguir el ritme del seu màxim rival i ha baixat fins al cinquè lloc.

La cursa s'ha complicat encara més per al pilot alemany ja que després de mantenir un duel amb Fisichella per la cinquena plaça, l'alemany ha trencat una part del frontal del seu Ferrari en l'intent de no deixar passar l'italià i ha hagut de parar a boxs per reparar aquest contratemps. Després de la primera aturada de Raikkonen, Alonso ha passat a liderar la cursa i sota una intensa pluja ha anat augmentant el seu avantatge i fins i tot ha estat capaç de doblar Schumacher. Però el panorama ha tornat a canviar poc després quan Raikkonen ha tingut un espectacular accident després d'envestir Liuzzi que l'ha obligat a abandonar i ha provocat l'entrada del Safety Car, cosa que ha significat un reagrupament de tots els pilots a falta de 40 voltes per al final i que ha afavorit els interessos de Schumacher, que s'ha pogut desdoblar i recuperar la volta perduda.

Amb la marxa del cotxe de seguretat, Alonso ha seguit liderant la cursa seguit de Button i De la Rosa, mentre Schumacher ha tornat a recuperar posicions a mesura que el traçat s'ha anat assecant. En condicions de sec, l'alemany ha volat sobre el circuit d'Hungaroring mentre que Alonso s'ha vist pressionat cada vegada més per Button. A falta de 18 voltes per al final, l'asturià ha entrat a boxs per posar rodes de sec i pràcticament a continuació, ha hagut d'abandonar per una sortida de pista a causa d'un problema en un pneumàtic. Aquest nou cop d'efecte inesperat ha deixat el liderat en mans del pilot britànic d'Honda, seguit per Schumacher i De la Rosa, que han mantingut un intens duel per la segona posició del podi. A quatre voltes per al final, el català ha estat capaç d'avançar la ferotge resistència del "Kàiser", que en la següent volta també s'ha vist obligat a abandonar. Tot i això, l'alemany ha acabat sumant un punt després de la desqualificació del polonès Robert Kubica, que havia acabat vuitè, i se situa a deu punts d'Alonso en la classificació del Mundial.

Després de 113 grans premis disputats, Button ha sumat la seva primera victòria a la Fórmula 1 per davant de Pedro Martínez De la Rosa i de l'alemany Nick Heidfeld, que ha completat un podi absolutament inèdit.

Anar al contingut