Brussel·les

De Guindos diu a l'Eurocambra que congelar els fons europeus a Espanya seria "contraproduent"

El ministre d'Economia ha hagut de donar explicacions per l'incompliment de l'objectiu de dèficit, fet que posa en perill ajudes de 1.200 milions d'euros

RedaccióActualitzat

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha advertit que congelar els fons europeus del 2017 per a Espanya seria "incoherent" i tindria "efectes econòmics perversos". De Guindos ha hagut de donar explicacions per l'incompliment de l'objectiu de dèficit, que posen en perill ajudes de 1.200 milions d'euros. De tota manera, sembla difícil que prosperi la congelació, perquè el Parlament s'hi oposa i la Comissió ja va perdonar a Espanya una multa milionària

En la intervenció als comitès d'Economia i Desenvolupament Regional del Parlament Europeu, el ministre ha defensat que Espanya "està complint les regles" i que seria "desmoralitzador" castigar-la ara que "comença a veure la llum al final del túnel":

"La suspensió dels fons seria incoherent i contraproduent. (...) Penalitzar el país que ha dut a terme el gir més important de creixement econòmic seria el contrari del que necessiten tant la UE com la zona euro."

El govern espanyol preveu complir el sostre de dèficit l'any que ve, quan el llindar fixat per la UE és del 3,1%. Per aquest any és del 4,6%.

De Guindos ha defensat la reforma fiscal impulsada pel PP davant els retrets de l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun. "Si avui som aquí és per la pèssima gestió econòmica del PP. Sense una reforma fiscal com la del 2014 avui no tindríem l'amenaça del bloqueig de fons", ha advertit Urtasun.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut