El director de cinema italià Bernardo Bertolucci
El director de cinema italià Bernardo Bertolucci

Bernardo Bertolucci sobre "L'últim tango a París": "La violació era al guió"

El director de cinema nega que al rodatge Marlon Brando violés de debò Maria Schneider i que a l'últim moment només hi van afegir l'ús de la mantega

RedaccióActualitzat

La campanya engegada per algunes webs amb motiu del dia contra la violència cap a les dones i que va centrar-se en la crítica a l'escena de la mantega de "L'últim tango a París", està portant cua. En la campanya es va difondre un fragment d'una entrevista al director de la pel·lícula, Bernardo Bertolucci, en què admetia que ell i el protagonista masculí, Marlon Brando, van forçar l'actriu protagonista, Maria Schneider, a fer-la.

La difusió de la campanya ha aixecat una allau de crítiques i atacs a Bertolucci, en què s'ha donat per fet que Schneider va ser realment violada per Brando. El director italià ha respost a les crítiques amb un comunicat en què ha precisat que la violació anal era al guió, i que va ser només l'ús de la mantega com a lubricant per perpetrar-la el que ell i Brando hi van incorporar a l'últim moment:

"Hi ha qui ha pensat, i pensa, que la Maria no va ser informada sobre la violació. Fals! La Maria ho sabia tot perquè tenia el guió, en què es descrivia tot. L'única novetat era la mantega. I això, com vaig saber molts anys després, la va ofendre, no la violació que pateix en l'escena i que estava prevista al guió."

Al comunicat, Bertolucci també s'ha queixat, amb certa ironia, que s'hagi donat per fet que la violació va ser real, i ha afirmat que tot plegat ha estat un "malentès ridícul":

"És desolador que algú sigui encara tan infantil per creure que al cinema passa de debò tot el que es veu, com si cada vegada que en John Wayne dispara a un enemic aquest morís de debò."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut