El govern de Merkel diu que la crisi catalana només es pot resoldre dins del marc legal espanyol (Reuters)
El govern de Merkel diu que la crisi catalana només es pot resoldre dins del marc legal espanyol (Reuters)
Berlín

Govern de Merkel: "El conflicte català s'ha de resoldre d'acord amb el dret espanyol"

El president cessat pel 155 compareix avui davant la justícia alemanya després de passar la primera nit a la presó

RedaccióActualitzat

El govern alemany assegura que la detenció de Puigdemont al nord del país respon a una ordre europea i que la decisió sobre el futur del president cessat pel 155 queda ara en mans dels seus tribunals regionals. El portaveu de l'executiu d'Angela Merkel, Steffen Seibert, ha puntualitzat que la crisi catalana només es pot resoldre dins del marc legal espanyol. És la posició de Berlín l'endemà de la detenció de Puigdemont, que avui ha de comparèixer davant d'un jutjat de guàrdia després de passar la nit a la presó.

Seibert ha negat que la detenció de Carles Puigdemont pugui afectar la bona relació entre Berlín i Madrid. El portaveu de Merkel ha remarcat aquest matí que el conflicte de Catalunya és un afer de política interna que s'ha d'abordar en el marc de la justícia espanyola. "Espanya és un estat democràtic", ha dit el portaveu. que ha afegit: "Aquest conflicte s'ha de solucionar d'acord amb el dret espanyol".

Des del Ministeri de l'Interior alemany han evitat comentar per què altres països pels quals va passar Puigdemont des de la seva sortida de Finlàndia, com per exemple Dinamarca, no van procedir a la seva detenció en compliment de l'ordre de detenció dictada divendres passat per la justícia espanyola.

Aquest diumenge, el líder del partit d'esquerres Die Linke, Wolfgang Kubicki, un dels vicepresidents del Bundestag, va dir que no veia possible l'extradició de Puigdemont per rebel·lió. Diputats d'aquesta formació creuen que es tracta d'una detenció "incorrecta" i la consideren "una vergonya".

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraProcés catalàEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut