Ginebra

Anna Gabriel és a Ginebra preparant l'estratègia jurídica i política de defensa

S'ha fet públic quan falten pocs dies per a la seva compareixença davant el Tribunal Suprem

RedaccióActualitzat

La CUP confirma que l'exdiputada Anna Gabriel s'ha desplaçat a Ginebra quan falten tres dies perquè hagi de declarar davant del Suprem per la qüestió catalana. 

En un comunicat, reconeixen que Gabriel s'ha desplaçat a la ciutat suïssa, en les últimes setmanes, per preparar l'estratègia jurídica i política de defensa. El partit diu que volen donar dimensió internacional al cas i denuncien la falta d'imparcialitat dels òrgans judicials espanyols.

La CUP explica que donen prioritat al contacte amb entitats, institucions internacionals i advocats vinculats a la defensa dels drets civils i polítics davant del Tribunal Europeu de Drets Humans

 

 

En la nota, la CUP no aclareix si Gabriel anirà dimecres a Madrid a declarar davant del jutge Plabo Llarena, o bé es quedarà a Suïssa, un país que no pertany a la Unió Europea però sí a l'espai Shengen de lliure circulació.

Si optés per no comparèixer, entraria en una situació semblant a la de Puigdemont, Comín, Puig, Serret i Ponsatí, que són a Bèlgica. 

La CUP diu que tota la informació sobre la declaració de Gabriel es farà pública dimarts en una roda de premsa, la vigília de la citació al Suprem.

Un advocat de prestigi

Gabriel ha contactat amb l'advocat suís Olivier Peter, de reconegut prestigi en la defensa de causes d'extradició.

Especialitzat en dret penal, Peter ha defensat alguns casos de tortura contra l'Estat espanyol, com l'últim que obliga a indemnitzar els etarres condemnats per l'atemptat a la T4 de Barajas

Peter també va ser un dels advocats que va portar casos en contra de l'anomenada Doctrina Parot de compliment íntegre de condemnes davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans.

 

 

L'estratègia, lligada

La decisió d'anar o no a declarar, la comunicaran dimarts, però segons el seu advocat i exdiputat Benet Salellas, ja està presa fa dies. Ho va explicar dimecres a TV3:

"L'estratègia d'Anna Gabriel està dissenyada i definida des de fa molts dies. Està definidi en el paraigua de l'estratègia que segueix la CUP"

Aquest dissabte, Mireia Boya explicava al "Preguntes Freqüents" que s'havia plantejat si anava a declarar o "marxava a l'exili". Finalment es va decantar per la primera opció.

 

 

Falta d'imparcialitat

Des de la CUP es denuncia la falta d'imparcialitat dels òrgans judicials i es considera que les penes de presó dictades per als dos exconsellers i per a Sànchez i Cuixart tenen un caràcter exemplificant.

La campanya #NiUnaMés la va crear la CUP a principis de febrer contra la persecució policial i política del moviment independentista.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut