Anar a la navegació principal
Jocs Florals

Jocs Florals 2021. En plena producció

Els contes guanyadors i finalistes de la VIII edició dels Jocs Florals Escolars 2021, categoria Audiovisual, estan en plena producció. Aquí podeu accedir a imatges de les diferents etapes de la producció. També us facilitem enllaç amb les obres originals i els seus guions, així com a les sinopsis i storyboards.

UNA CLOSCA MOLT ESPECIAL

L'equip del programa visita l'Escola Llevantí de Mar, a Sant Antoni de Calonge.
Ens coneixem i comencem a organitzar la feina.

 

 

Preparant el plató per a l'enregistrament. Llums, càmeres, una taula que servirà per compondre les escenes del conte i una altra amb tot el material que utilitzarem.

Repassant material: alguns personatges necessiten un reforç amb cola.

Assaig i enregistrament de les diferents seqüències segons el desglossament de guió.

Equip del programa i grup d'alumnes revisant l'enregistrament als monitors.

Escena final del conte amb tots els personatges.


Versió original d''Una closca molt especial"

Guió original

Story-Sinopsi

Guió final

 

 

L'ÚLTIM PASTISSET PER A UN VIATGE DIFERENT

 

Escola Llorenç Vallespí i Vidiella de Benifallet. Una escola preciosa a la vora de l'Ebre i envoltada de bosc.

 

L'estació de Benifallet, on es trobaran els personatges del conte. Ara trobem un camí que convida a passejar pel bosc. Antigament passaven unes vies i damunt les vies un tren que arribava fins al mar.

 

 

La Carme, del forn La Campana de Benifallet, al costat d'una taula plena de pastisset acabats de fer. I a la dreta, Dani Jordà, forner i artista. Dani ha il·lustrat el nostre conte que alhora és una recepta per fer pastissets com els de Benifallet. A la foto ens ensenya l'story board.

Uns esbossos dibuixats pel Dani per preparar les escenes del conte.

 

La Roser, de l'equip del programa, prepara la càmera per començar a gravar. Al fons, el Dani repassant l'story o mirant el telèfon perquè no para mai de treballar. A la dreta, la protagonista del conte, llesta per aparèixer davant de la càmera.

 

Una de les escenes del conte sense enquadrar. La cinta negra limita l'espai que captura la càmera: l'enquadrament.

 

Aquí podem veure què capta la càmera i com queda al final.

 

Versió original d'Un viatge diferent

Guió original

Story-Sinopsi

Guió final

 

 

EL MISTERI DE LA GALÀXIA BIBLIOTECUS

 

L'Escola Mowgli d'Igualada és una meravella. I els seus alumnes, molt simpàtics. A la mà hi porten un original dibuixat per l'artista que ha il·lustrat el conte: Bernat Serrat.

 

I aquí teniu l'equip del programa. El senyor vestit amb ratlles blanques i blaves és Bernat Serrat. Amb més de 80 anys, el Bernat ha dibuixat de tot i molt ben dibuixat. Fins i tot va treballar per a Walt Disney. Mickey Mouse, l'ànec Donald… I ara ens ha dibuixat un capítol d'"Una mà de contes"!

 

Aquí el teniu. Envoltat de llums i sota la mirada de la càmera, concentrat a la feina.

 

Després d'esbossar amb llapis blau els personatges, repassa amb un llapis o un retolador negre. El color el posem a l'ordinador.

 

L'esbós en blau ens ajuda a compondre el dibuix: podem rectificar, modelar el volum, les ombres... sempre sense prémer gaire el llapis. Amb el llapis o el retolador negre decidim les línies que ens agraden i el dibuix queda acabat. Amb una aplicació informàtica l'acolorim. I finalment, acoblem color i dibuix i, si volem, repassem l'entitat en negre.

 

Aquí tenim la Roser, editant el programa. Col·locant el rei al lloc que li correspon a la història.

 

Els protagonistes del conte, ja acabats i sorpresos pels mals fums del rei.

 

Un altre exemple. Els nostres herois fugen d'un planeta habitat per lletres.

 

Notícies de l'Escola Mowgli: "Ens visiten d'una mà de contes"

Guió original

Story-Sinopsi

Guió final

Anar al contingut

Una mà de contes

Benvingut al blog d'"Una mà de contes". A més de poder seguir les notícies relacionades amb el programa, et proposem alguna cosa més que veure un conte. Saber com fem el programa seguint amb detall la producció d'alguns capítols. Fer recorreguts temàtics i de les diverses tècniques utilitzades a través de les diferents col·leccions. Però, sobretot, volem compartir tot allò que aprenem col·laborant amb els amics que anem fent pel camí: escoles, museus, institucions... i, especialment, amb els nens i nenes que participen enviant els seus dibuixos i les seves històries. La imaginació és a les teves mans. Cada paraula, un món; cada imatge, una història.

Cerca posts del blog
Últims posts