Anar a la navegació principal

El tresor d'Una mà de contes. Què conta un conte?

T'imagines estar tot el dia mirant contes¡ L'única condició és fer-ho amb una llibreta de notes al costat per anar apuntant allò que veiem i ens agrada. Per fer llistes amb els noms dels protagonistes, per exemple. Dolça, Carmeta, Faruca, Giuseppino... O de les ciutats o paisatges on tenen lloc les seves aventures: boscos, illes, carrers... Hamelín, París, New York... La idea és que després puguem escollir, a la web del Super 3, qualsevol conte segons el tema que ens interessi o fer col·leccions com ara: contes per aprendre a cuinar, de matemàtiques o contes sobre petons ¡ Un grup d'alumnes del darrer curs de l'ESO, escollits entre diferents Instituts d'arreu de Catalunya, ens ajuden a descobrir el tresor que guarda la col·lecció de contes del programa.

 

 

 

I tu com et dius? 

A la col·lecció d'Una mà de contes apareixen més de cinc-cents personatges, cadascun amb el seu nom o amb el seu sobrenom.En aquest joc d'endevinalla i en aquest vídeo teniu una mostra.

Albert, Nasreddin, Helena, Nora, Xavi i Emili. Sabries dir-nos qui és qui?

 

 

On t'agradaria viatjar? on t'agradaria viure?

Les aventures que viuen els personatges dels contes solen passar a diferents llocs. Llocs reals o fantàstic.

Al bosc, a les muntanyes, a un poble, a l'espai, a New York o al desert. Escull un lloc per viure amb la teva fantasia.

 

 

 

Quin camí prefereixes?

Això sí, per anar d'un lloc a l'altre cal triar un camí. I és aquí on comença de debò l'aventura: al carrer de casa nostra, camí a l'escola, a casa de l'àvia, d'excursió amb l'escola, fent una passejada...

T'agrada viatjar amb motxilla? corrent? perdre't al bosc? t'agrada cantar pel camí? sol o en companyia? Quines sorpreses ens esperen al final?

 

 

 

Com és casa teva?

I anem on anem, visquem una aventura més fàcil o més complicada, gairebé sempre acabem tornant a casa.

Al desert, a la ciutat, al bosc, entre palmeres, amb amics o en família, tots necessitem una casa

 

 

Què conta un conte? es un projecte per el Programa d'innovació RCS ,Recerca, Creació i Servei del Departament d'Educació en col·laboració amb el Canal S3 i el Departament de Documentació de Televisió de Catalunya.

Instituts que hi participen. INS: Priorat, Voltegranès, Gurb, Les Margues i Serra de Noet

 

 

 

 
Anar al contingut

Una mà de contes

Benvingut al blog d'"Una mà de contes". A més de poder seguir les notícies relacionades amb el programa, et proposem alguna cosa més que veure un conte. Saber com fem el programa seguint amb detall la producció d'alguns capítols. Fer recorreguts temàtics i de les diverses tècniques utilitzades a través de les diferents col·leccions. Però, sobretot, volem compartir tot allò que aprenem col·laborant amb els amics que anem fent pel camí: escoles, museus, institucions... i, especialment, amb els nens i nenes que participen enviant els seus dibuixos i les seves històries. La imaginació és a les teves mans. Cada paraula, un món; cada imatge, una història.

Cerca posts del blog
Últims posts