Eduardo Noriega, Aida Folch i Pau Freixas.
Eduardo Noriega, Aida Folch i Pau Freixas.
Nova sèrie de TV3

Rodant la primera cita d'Eduardo Noriega i Aida Folch al passeig de Gràcia

Hem estat al rodatge de la sèrie "Cites" i aquesta és la crònica de la jornada

Vestit per a una ocasió especial, ell espera assegut a la taula del restaurant escollit per a la primera cita. I arriba ella, amb pas segur, tota elegant i seductora. Després d'un intercanvi de mirades, se saluden fent-se dos petons i s'asseuen l'un davant de l'altre. Dues copes i una espelma són testimonis de la trobada. Aquesta serà una de les primeres "Cites" de la nova sèrie de TV3 amb la producció del Grup Filmax, dirigida per Pau Freixas, amb Eduardo Noriega i Aida Folch com a protagonistes.

"Preparats... Som-hi, carreguem càmeres... I motor... Silenci, sisplau." Són paraules que alerten de l'imminent inici del rodatge. Tot seguit, sona la claqueta, que indica el número de presa. Tothom a punt? Acció! És la paraula clau que posa en moviment l'equip de rodatge, format per unes cinquanta persones, que a partir d'aquest moment centren tota la seva atenció en el que es desenvolupa a l'escena, per anar polint els detalls i repetir els cops que calgui fins que aconsegueixin la millor seqüència al restaurant de l'Hotel Omm, al passeig de Gràcia de Barcelona.

La gravació comença amb el seguiment de l'entrada al restaurant d'Aida Folch, que interpreta el paper de Mia. "Aparentment, és una persona molt segura de si mateixa, sap que és molt seductora i que pot aconseguir el que vulgui, però no es deixa conèixer", explica l'actriu del seu personatge, que apareixerà en diversos capítols de la sèrie.

Quan la veu arribar, Eduardo Noriega s'aixeca i se saluden amb dos petons. Ell és el Ricard, que defineix com un home "aparentment segur de si mateix, que té una bona feina, és metge seguint la tradició familiar, però està cansat i viu un moment de canvi profund". El seu personatge intervindrà en tres del total de 13 episodis que té "Cites".

El  director, Pau Freixas, explica que es tracta de "cites entre desconeguts que s'han trobat a través d'aplicacions de contactes per internet. Hi ha casos de trobades més romàntiques, altres de més sexuals o entre persones que se senten soles." Un punt de trobada, internet, que tant Folch com Noriega van trobar interessant de posar en escena quan se'ls va proposar de sortir a la sèrie. Segons Noriega, "al principi, jo flipava molt, i ara, després dels anys, entenc que et dóna adrenalina, tensió, un risc que no té la teva vida normalment, això de quedar amb algú que no coneixes de res. Pots fer-te addicte a això."

Drama i comèdia es combinaran  en cada capítol, de 45 minuts de durada, amb dues cites que s'alternen i es desenvolupen en paral·lel. En total, hi ha 24 personatges, alguns dels quals els espectadors arribaran a conèixer més perquè apareixen en diversos episodis. A l'hora de fer la tria d'actors, han apostat per noves cares al costat de noms ja coneguts per als espectadors, com Bea Segura, Isak Férriz, Biel Duran, Eva Santolaria, Jordi Rico, Nausicaa Bonnín, Íngrid Rubio, Jordi Sánchez i Laia Costa.

Basada en la sèrie britànica "Dates", d'Entertainment One Television Internacional, creada per Brian Elsley, Pau Freixas diu que amb "Cites" busquen un desenvolupament "més càlid, més proper, que a part de l'esperit morbós, sigui més romàntic i amb més emoció". Després d'haver dirigit l'exitosa "Polseres vermelles", Freixas explica que aquesta sèrie "no hi té res a veure; treballar amb adolescents és preciós, però tenia ganes de treballar amb adults." De tota manera, "en qualsevol treball, tu ets tu, i facis el que facis, transmets el teu estat d'ànim. Aquestes històries tenen una lectura d'esperança i una voluntat d'enamorar els espectadors." També es confessa "enamorat de Barcelona, una ciutat que té un encant especial i és un personatge més de la sèrie." Els escenaris del rodatge són tot localitzacions naturals de la ciutat, on s'alternen locals amb glamur amb altres de més senzills, amb exteriors com el passeig de Gràcia i la Barceloneta de nit.

L'actriu Aida Folch, que últimament ha sortit en grans històries de TV3 com "Vicenç Ferrer" i "Tornarem", està contenta de tornar a treballar a Barcelona. A més de trobar  molt "divertit" interpretar el personatge de la Mia, explica que està encantada de treballar amb Pau Freixas i també amb Eduardo Noriega, amb qui hi ha "química" i han fet "molts skypes per parlar en català."

I és que Eduardo Noriega, que va començar a aprendre català en dues pel·lícules que va rodar amb Marc Recha, a "Cites" interpreta un metge asturià que parla en català. A més de confessar que sent "debilitat per la cultura i la llengua catalanes", vol aprendre bé el català i el parla tota l'estona, tant durant el rodatge i als assajos, com a les entrevistes, i fins i tot als companys que se li adrecen en castellà. Tampoc dubta, durant els moments de retoc de maquillatge i vestuari, de plantejar dubtes de pronunciació a la lingüista.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut