"Pacifiction", d'Albert Serra, opta a 9 premis César del cinema francès
"Pacifiction", d'Albert Serra, opta a 9 premis César del cinema francès
Amb la participació de TV3

"Pacifiction", d'Albert Serra, nominada a 9 premis César del cinema francès

"Pacifiction", d'Albert Serra, ha aconseguit nou nominacions als Premis César: pel·lícula, direcció, actor (Benoît Magimel), fotografia,  so, música original, efectes visuals, decorats i vestuari. La gala dels premis francesos se celebrarà el 23 de febrer

En els XV Premis Gaudí de diumenge passat, "Pacifiction" va rebre el premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana. Els acadèmics també la van guardonar amb el Gaudí a la millor direcció artística i a la millor fotografia.

El cinema d'autor d'Albert Serra ha estat sempre molt ben rebut a França. El 2016, Serra ja va ser a la secció oficial de Canes, però fora de competició, amb "La mort de Lluís XIV". Fa tres anys va rebre un premi especial del jurat per "Liberté", que es va projectar en una secció paral·lela. I amb "Pacifiction", ha aconseguit tres premis Lumières (millor direcció, millor actor i millor fotografia ) i va optar al Gran Premi de Canes.

Protagonitzat per Benoît Magimel, el film explica la història de De Roller, un diplomàtic francès de la Polinèsia Francesa que es veu esquitxat pels rumors de la presència a la zona d'un submarí, la qual cosa podria fer pensar que França reprèn els assajos nuclears.

Es va rodar l'any passat a la Polinèsia Francesa, en plena pandèmia i amb la població local sotmesa a un estricte confinament. "Pacifiction" sorgeix de l'interès de Serra per parlar del món d'avui dia, però enquadrant-lo plàsticament en un context de fantasia visual d'un territori d'ultramar.

En el nou film, Albert Serra repeteix la seva fórmula habitual de comptar amb actors consolidats i amb altres de no professionals. Així, Benoît Magimel, distingit recentment amb el Premi César al millor actor per "Peaceful", es posa en la pell del protagonista. L'hi acompanyen Sergi López, que interpreta l'amo d'una discoteca, i l'escriptora i crítica literària francesa Cécile Guilbert, que hi debuta com a actriu.

Sinopsi

A Tahití, a la Polinèsia Francesa, De Roller, l'alt comissari de la república, representant de l'estat francès a la zona, és un home calculador i de maneres impecables. Tant en les recepcions oficials com en els establiments il·legals, posa a prova contínuament la població local, la ira de la qual es pot despertar en qualsevol moment. I més quan un rumor comença a circular: sembla que s'ha vist un submarí, i aquesta presència podria anunciar la represa dels assajos nuclears francesos a la Polinèsia.

"Pacifiction" és una coproducció d'Andergraun Films, Idéale Audience, Tamtam Films i Rosa Filmas, que compta amb la participació de TV3 i d'ARTE France Cinéma.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut