"Alcarràs" i "Pacification" als Premis Europeus de Cinema
"Alcarràs" i "Pacifiction"
Amb coproducció i participació de TV3

Premi Fipresci per a "Alcarràs" i triple guardó per a "Pacifiction" als Premis Lumières

La coproducció de TV3 "Alcarràs", de Carla Simón, rep el premi Fipresci a millor guió internacional al Festival Internacional de Cinema de Palm Springs, i "Pacifiction", d'Albert Serra, ha aconseguit triple guardó als Premis Lumières: millor direcció, millor actor i millor fotografia, aquest últim participat per TV3.

El film de Carla Simón "Alcarràs" ha estat guardonat amb el premi Fipresci a millor guió internacional a la 34a edició del Festival Internacional de Cinema de Palm Springs. I "Pacification", d'Albert Serra, ha aconseguit triple guardó als Premis Lumières que atorga la crítica francesa: millor direcció per a Albert Serra, millor actor per a Benoît Magimel i millor fotografia per a Artur Tort.

"Alcarràs" i "Pacifiction" són dues de les pel·lícules favorites dels Premis Gaudí, que es lliuraran aquest diumenge, 22 de gener, amb 14 i 11 nominacions respectivament. 

"Alcarràs" va fer història a la Berlinale en guanyar l'Os d'Or i ser el primer film rodat en català que s'adjudicava el màxim guardó del Festival de Cinema de Berlín. La pel·lícula, nominada als Oscars, ja fa 37 setmanes consecutives que és a les sales de cinema, i ha recaptat més de 2,3 milions d'euros. La segona pel·lícula de Simón, després d'"Estiu 1993", ha conquerit públic i crítica amb el seu retrat d'una família que, després de 80 anys conreant la mateixa terra, es reuneix per fer l'última collita. 

"Alcarràs" és una producció d'Avalon PC i Vilaüt Films, en coproducció amb Kino Produzioni (Itàlia) i el suport de l'ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIBACT i la Diputació de Lleida, i hi han participat TVE i Movistar+.

Per la seva banda, "Pacifiction", escrita i dirigida per Albert Serra, protagonitzada per Benoît Magimel i Sergi López i amb la participació de TV3, es va presentar de manera oficial a la 75a edició del Festival de Cinema de Canes. El film explica la història de De Roller, un diplomàtic francès de la Polinèsia Francesa que es veu esquitxat pels rumors de la presència a la zona d'un submarí que podria fer pensar que França reprèn els assajos nuclears. 
Anar al contingut