La Marató de TV3

"No sabia què m'estava passant": Jordi Roca serà un dels testimonis de La Marató

La malaltia minoritària que afecta Jordi Roca, distonia cervical, li va aparèixer de manera sobtada. El cuiner ho va viure amb pànic: "No podia controlar el cap, no podia abaixar-lo". El dia de La Marató podrem sentir íntegrament el seu testimoni en una entrevista amb Gemma Nierga en què descobrirem, entre altres coses, que considera que la malaltia l'ha fet ser millor persona.

A Jordi Roca li agrada que el presentin com el "postrer" del Celler de Can Roca. El petit dels germans Roca és un dels millors pastissers del món i, des de fa uns 8 anys, té distonia cervical, una malaltia minoritària. Quan, des de La Marató, li vam proposar que expliqués el seu testimoni a l'edició d'aquest any, de seguida s'hi va mostrar molt col·laborador i predisposat. Gemma Nierga ha estat l'encarregada d'entrevistar-lo i ha dirigit una conversa sincera i carregada d'humanitat que es podrà veure íntegra el 15 de desembre. Us n'avancem un petit fragment, on explica com van començar els símptomes de la malaltia. 

"En el meu cas, va començar de manera sobtada. Un dia, al vespre, estava assegut a l'ordinador del despatx i de sobte vaig notar que el cap se me n'anava. No podia controlar el cap, no podia abaixar-lo. I em vaig espantar molt. Va ser com un moment de pànic, no sabia què m'estava passant". Jordi Roca

"El pitjor de quan tens distonia no és que se te'n vagi el coll. És la sensació que tens de pèrdua de control del teu cos. És com si volguessis teclejar una tecla de l'ordinador. I en comptes de teclejar aquella, tecleges totes les altres però cap funciona". Jordi Roca

El dia de La Marató no us podeu perdre aquesta entrevista. Hi descobrireu un Jordi Roca optimista, generós i proper, a qui la vida silenciosa que li ha tocat viure l'ha fet ser -assegura- millor persona.

 

Elisabet Solé
Redacció La Marató de TV3  

 

ARXIVAT A:
La Marató
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut