L'Escola Daina Isard d'Olesa guanya el concurs Pinta La Marató del 2019

El jurat, que ha triat entre 358 obres de 146 centres d'educació secundària, valora l'originalitat d'un cartell minimalista però amb molt de missatge sobre les malalties minoritàries

Els alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Daina-Isard, d'Olesa de Montserrat, són els guanyadors del concurs Pinta La Marató del 2019. El jurat, que ha destacat el valor pictòric dels treballs, ha volgut premiar l'originalitat d'una obra senzilla, però amb un missatge molt colpidor. El cartell guanyador està format per una munió de lletres "m" minúscules - de diferents formes i aspectes - que s'apleguen per formar una gran "M" majúscula. Una lletra que juga amb tres paraules claus de l'edició d'aquest any: malaltia, minoria i majoria. I totes amb La Marató com a nexe d'unió. "Estem davant d'un poema visual", ha destacat el jurat. Roser Capdevila i Pilar Giró parlen del cartell guanyador.

El cartell elaborat pels alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Ramar 2, de Sabadell, ha estat triat com a primer finalista. "Està molt ben resolt i té una gran originalitat. Els alumnes han sabut fer encaixar el missatge de La Marató en la cultura contemporània i el resultat és extraordinari", explicava el jurat sobre el cartell, en què es pot veure un grup multitudinari envoltant una petita minoria pintada d'un color diferent. Joan Pere Viladecans i Laia Servera opinen sobre l'obra.

Per la seva part, el segon finalista ha estat el cartell elaborat per la classe de 4t d'ESO de l'Institut Infanta Isabel d'Aragó, de Barcelona. El jurat n'ha destacat la simbologia: "Un esforç col·lectiu, de gent disposada a ajudar, uns estirant una corda i altres empenyent la mateixa corda, per tractar de rescatar  la gent que està aïllada en una roca: curar i emocionar, un missatge esperançador." Pilarín Bayés i Marta Mas comenten el cartell.

Un total de 146 centres educatius de tot Catalunya han participat en aquesta edició del concurs, amb la presentació de 358 propostes, que es poden visitar en aquesta galeria.

El jurat del concurs "Pinta La Marató" d'aquest any ha estat format per Roser Capdevila, il·lustradora; Joan Pere Viladecans, pintor; Pilarín Bayés, il·lustradora; Pilar Giró, directora artística de l'Espai Carmen Thyssen; Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Marta Mas, una de les fotògrafes que ha col·laborat en el llibre de La Marató d'aquest any, Paulí Subirà, codirector del programa "La Marató de TV3" del 2019; Laia Servera, editora i presentadora de l'"InfoK", i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3.

Anar al contingut