L'escola Ramar 2 de Sabadell guanya el concurs "Pinta La Marató" del 2017

S'hi ha presentat un total de 304 obres, procedents de 128 centres d'educació secundària de tot el territori català. El repte: reflexionar i plasmar artísticament conceptes relacionats amb les malalties infeccioses.

Els alumnes de 4t d'ESO A de l'escola Ramar 2 de Sabadell són els autors del cartell guanyador del concurs "Pinta La Marató" del 2017. L'obra, simple i impactant, està composta per una figura humana aixoplugada sota un paraigua, que simbolitza la protecció i el coneixement que proporciona la investigació. La pluja, esbossada amb un gran esquitx de colors, representa l'amenaça de les malalties infeccioses i el desconeixement que en tenim.

El jurat, reunit avui, ha destacat que els joves autors del cartell han sabut reflectir l'essència de La Marató d'aquest any i conceptualitzar allò que han après a les conferències, com la facilitat de contagi i la importància de la prevenció. "És un dibuix que diu molt, em va atrapar des del primer moment", ha explicat la il·lustradora Roser Capdevila. Per Marc Viñas, representant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, aquest cartell "ha captat el missatge: posa èmfasi en la protecció". "La metàfora del paraigua funciona i visualment és molt atractiva", ha conclòs Martí Patxot, director comercial i de màrqueting de la CCMA.

Els cartells de la classe de 5è B de Primària de l'escola Isabel de Villena, d'Esplugues de Llobregat, i de 2n d'ESO A de l'Escola Internacional del Camp, de Salou, han estat els finalistes. Del primer, el jurat ha valorat que ha aconseguit transmetre que tothom és vulnerable a les malalties infeccioses. Del segon, s'ha destacat la creativitat del concepte i la qualitat estètica.

Al voltant de 1.000 alumnes de 128 centres educatius de tot Catalunya han participat en aquesta edició del concurs, que ha rebut 304 propostes. Segons ha destacat el jurat, el treball i la reflexió artística que hi han invertit els joves fan evident que hi ha una gran sensibilitat. Pilar Giró ha valorat especialment el repte que ha suposat per als alumnes plasmar la complexitat de les malalties infeccioses i veient el resultat, ha dit que "hi ha moltes llavors creatives en aquest país".

El jurat del concurs "Pinta La Marató" d'enguany ha estat format per Roser Capdevila, il·lustradora; Pepa Poch, artista i creadora; Pilar Giró, directora artística de l'Espai Carmen Thyssen; Toni Puntí, periodista cultural; Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Xavi Abad, director del programa La Marató de TV3 del 2017; Martí Patxot, director comercial i de màrqueting de la CCMA, i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3.

El premi per a la classe del cartell guanyador i els dos finalistes consisteix en una estada d'un cap de setmana en un alberg de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya, finançada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Anar al contingut