La Marató, Premi "1924" de Ràdio Associació de Catalunya

La 20a edició dels Premis Ràdio Associació reconeix La Marató amb el Premi Audiovisual 1924 pel canvi de format i l'èxit aconseguit en l'edició 2019 del programa

En l'àmbit audiovisual, el jurat dels Premis Ràdio Associació ha decidit atorgar el guardó 1924 a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que, en la seva última edició, ha fet coincidir diversos èxits a més del de la recaptació de fons, com és el Disc de La Marató, i la col·laboració amb les televisions locals (Xarxa Audiovisual Local) que han contribuït a la descentralització del projecte amb escenaris a Barcelona, Tàrrega, Reus i Olot.

Creada el 1992, La Marató ha recaptat més de 197 milions d'euros, i s'ha situat així al nivell dels teletons internacionals de més prestigi. Per la seva extraordinària capacitat de mobilització social, s'ha convertit en un esdeveniment participatiu de primera magnitud, que cada any implica activament 3 milions de persones.

El fenomen de La Marató es viu tot l'any: entre altres accions, milers d'entitats i col·lectius organitzen més de 4.000 actes festius en què participa un milió de persones i 250.000 joves reben 5.700 sessions divulgatives sobre les malalties tractades en el programa.

Els recursos que La Marató destina a la recerca han impulsat 872 projectes de recerca biomèdica sobre un ampli conjunt de malalties, que han implicat el talent de 8.000 investigadors. Amb l'impuls de La Marató s'han creat 638 llocs de feina en recerca, s'han format 2.993 investigadors i se n'han doctorat 818. Per donar a conèixer els resultats de la recerca finançada per La Marató, cada any, entre març i juny, s'organitzen visites als centres de recerca.

També han estat reconeguts en la 20a edició dels Premis Ràdio Associació la periodista de Catalunya Ràdio Maria Núria Revetlle, "Adolescents iCat" i "Dies de ràdio".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut