La Marató, guardonada en la 20a edició dels Premis de Ràdio Associació
La Marató, guardonada en la 20a edició dels Premis de Ràdio Associació

La Marató, guardonada en la 20a edició dels Premis de Ràdio Associació

Els directors del programa La Marató 2019, Paulí Subirà i Ximo Blasco, recullen el Premi 1924 que reconeix l'èxit i el canvi de format en l'edició dedicada a les malalties minoritàries

La Marató ha estat una de les grans protagonistes de la gala de lliurament dels Premis Ràdio Associació 2020, que es va celebrar ahir al vespre al teatre del Liceu. El projecte ha estat guardonat amb el Premi 1924, amb què el jurat ha volgut reconèixer els diferents èxits assolits amb l'edició 2019 del programa, dedicada a les malalties minoritparies. D'una banda, el canvi de format que, amb el suport de la Xarxa Audiovisual Local va permetre la descentralització del programa amb escenaris a Barcelona, Tàrrega, Reus i Olot. També s'ha destacat l'èxit en la recaptació de fons i amb el disc de La Marató.

Els directors del programa La Marató 2019, Paulí Subirà i Ximo Blasco han recollit el premi en el transcurs d'una gala conduiïda per Òscar Andreu i Òscar Dalmau, celebrada amb públic restringit al Foyer del Liceu després de ser suspesa el passat mes de març.  

Des del 1992, La Marató ha recaptat prop de 202 milions d'euros, i s'ha situat així al nivell dels teletons internacionals de més prestigi. Per la seva extraordinària capacitat de mobilització social, s'ha convertit en un esdeveniment participatiu de primera magnitud, que cada any implica activament 3 milions de persones.

En la gala també van ser premiats els programes "Adolescents iCat", amb una Menció de Qualitat dins de la categoria d'Innovació, i "Dies de Ràdio", amb una Menció d'Honor. També va recollir el seu guardó la periodista de Catalunya Ràdio Maria Núria Revetlle que juntament amb  Anna Punsí (SER-Catalunya) i Benet Iñigo ( RAC1) van rebre el premi  "ex aequo", per haver fet un sobreesforç de síntesi i de comprensió cap als oients en l'àmbit de la informació de tribunals. 

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo va recollir el premi en representació d'Adolescents icat". Per part de "Dies de ràdio", ho van fer el seu director, Santi Carreras, acompanyat de Judith Sala i Miquel Jario. També van assitir a l'acte el director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé; el director del Disc de La Marató 2019, Àngel Lacalle; el president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut