La Marató és dels optimistes

"Amb el que sabem avui, jo li diria al càncer: 'Tens els dies comptats!'". Diumenge vam poder sentir moltes frases que ens van marcar, de persones que

"Amb el que sabem avui, jo li diria al càncer: 'Tens els dies comptats!'". Diumenge vam poder sentir moltes frases que ens van marcar, de persones que lluiten contra la malaltia i de metges que la tracten cada dia, però el doctor Josep Baselga, oncòleg de referència mundial, ens va regalar aquesta, que condensa molt bé la idea que volíem transmetre amb La Marató 2012: la recerca està molt a prop de trobar una curació per al càncer. Per això, ara més que mai, cal injectar recursos a la investigació, perquè és aquí on hi ha la clau per curar aquesta malaltia que encara està posant el punt final a moltes vides.

I ho hem aconseguit, amb la recaptació més alta de la història de La Marató, tot i que els qui som darrere d'aquest projecte considerem un èxit qualsevol xifra que reflecteixi el marcador, perquè sabem que és el resultat de milers de gestos d'humanitat, d'esperança en la ciència, de suport als malalts i de participació activa.

Però no podem obviar el fet que si aquesta xifra s'eleva als 10 milions que vam aconseguir diumenge, l'èxit pren una dimensió especial. D'una banda, perquè, en aquests moments de greus dificultats econòmiques, moltes famílies han fet un sobreesforç per contribuir a La Marató. I els ho agraïm de tot cor. De l'altra, perquè el sector científic, que està patint dràstiques retallades de finançament públic, necessita aquesta injecció econòmica més que mai. Els fons recaptats en La Marató 2012 seran una bomba d'oxigen perquè els nostres científics continuïn desxifrant la genètica del càncer, que és el que permetrà curar aquesta malaltia.

Fa 20 anys que La Marató diu com som. Aquest any ha dit que som uns lluitadors optimistes i incansables. Gràcies en nom dels malalts, dels investigadors, de tots nosaltres, per aquest resultat. Que l'optimisme sempre sigui l'aliat de La Marató.


Fundació La Marató de TV3


Anar al contingut