La Marató de TV3, Premi Proteus d'Ètica
La Marató de TV3, Premi Proteus d'Ètica
La Marató 2012

La Marató de TV3, Premi Proteus d'Ètica

Els IV Premis Proteus d'Ètica, que distingeixen persones i institucions que destaquen pels seus valors ètics, han guardonat La Marató de TV3, per la seva tasca de sensibilització social i els bons resultats assolits en la seva trajectòria.

Organitzats per Editorial Proteus, els guardons volen destacar el paper d'entitats, persones i organitzacions, que, en clau social i ètica, treballen en la construcció d'una societat més justa i responsable. El Premi atorgat a La Marató de TV3 és en l'apartat "Cultura i Comunicació" per la seva magnífica tasca en la sensibilitat de la societat catalana envers les malalties sense cura i pels bons resultats, que any rere any, està aconseguint. Els altres dos finalistes eren la sèrie de TV3 "Polseres Vermelles" i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Els candidats als Premis Proteus d'Ètica en la categoria "Cultura i Comunicació" han estat proposats per un Comitè d'Experts format per Forética (Associació d'empreses i professionals implicats en el desenvolupament de la Responsabilitat Social); Associació Cultural Valors; Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES); Senderi, Educació en valors; Institut d'Innovació Social d'ESADE; la Fundació Pere Tarrés; Xarxanet.org; el programa Solidaris de Catalunya Ràdio; Humania tv; Reporteros sin Fronteras; els periodistes Carles Bosch i Carina Farreras; l'European Business Ethics Network (EBEN), i l'Insitut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona. 

Aquets Premis s'atorguen en 7 categories. Els altres distingits d'aquest any són Ada Colau (Personalitat de l'any en l'àmbit social), Xavier Batalla (Personalitat de l'any en l'àmbit de cultura i comunicació), Kilian Jornet (Personalitat de l'any en l'àmbit esportiu),; Cuina Justa (Iniciativa empresarial), Banc dels aliments (Projecte social), i la Fundació Social del Raval (Projecte pedagògic). I en aquesta edició també s'ha atorgat el Premi Valors a tota una trajectòria a Mercè Riera, fundadora del centre social El Xiprer.

Els premiats han estat escollits per un jurat format per José Félix Lozano, doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de València; Margarita Boladeras, catedràtica de Filosofia Moral i Política de la Universitat de Barcelona; Francesc Torralba, doctor en Filosofia, catedràtic de la Universitat Ramon Llull i director de la Càtedra Ethos d'Ètiques Aplicades de la mateixa universitat; Norbert Bilbeny, catedràtic d'Ètica de la Universitat de Barcelona i degà de la facultat de filosofia de la UB; Gregorio Luri, doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Ciències de l'Educació; i Miquel Osset, director d'Editorial Proteus. 

L'acte de lliurament es va celebrar dimarts 11 de desembre al Col∙legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres de Catalunya. El guardó atorgat a La Marató de TV3 va ser recollit per Cristina Muñoz, cap d'Entreteniment i Culturals de TV3. 

Anar al contingut