Alba Sàskia llegint un llibre al sofà de casa seva
Alba Sàskia fullejant la seva novel·la al sofà de casa seva
Té la síndrome de Brown-Vialetto-Van Laere

La Marató: Alba Sàskia i la capacitat de superació

Aquest diumenge, a La Marató, coneixerem Alba Sàskia. Té 28 anys i té la síndrome de Brown-Vialetto-Van Laere. Aquesta és una malaltia minoritària neurodegenerativa que afecta sobretot el moviment dels músculs. Els símptomes principals que provoca són la sordesa i la paràlisi progressiva

Alba Sàskia va començar a perdre l'oïda a l'adolescència i, fruit de la malaltia, als 21 anys va tenir un brot que la va deixar sense poder parlar, caminar ni menjar.

Allà va començar per a ella un llarg camí de lluita i superació que encara continua. I just en aquest moment tan difícil de la seva vida va decidir començar a escriure. I en 15 dies va enllestir una novel·la, "Con un par de alas". I va decidir presentar-la al Premi Planeta. I va quedar finalista! Des de llavors, no ha parat d'escriure.

L'Alba Saskia ens explica què sent quan escriu i què li ha ensenyat la malaltia.

"Jo no sabia que podia ser tan forta i decidida. Aquesta patologia m'ha ensenyat realment qui soc i on puc arribar. Es pot treure la part positiva d'aquesta situació."

"A mi m'ha costat molts anys aprendre de la situació. Però si faig balanç de les coses dolentes i les coses bones, sens dubte guanyen les bones." 

 

Bet Solé

Redactora de La Marató

ARXIVAT A:
La Marató
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut