Kilòmetres solidaris amb La Marató
Kilòmetres solidaris amb La Marató

Quilòmetres solidaris

Des de caminades populars per a petits i grans, fins a curses solidàries, pedalades familiars, rurals o urbanes, nocturnes o diürnes... Els ciutadans de Catalunya recorren milers i milers de quilòmetres amb La Marató.

Catalunya fa quilòmetres per a La Marató. Milers de catalans i catalanes, petits i grans, avis i àvies, famílies i pobles sencers es mouen per La Marató. La gran festa solidària de Catalunya permet conèixer l'entorn. Es recorren camins, es travessen rierols, es creuen aiguamolls o platges. No hi ha trajecte petit. Ni curt. Cadascun dels metres recorreguts és un traç únic i solidari que ajuda a combatre les malalties infeccioses. Camins completament plans o amb grans desnivells, cascs urbans o corriols feréstecs, qualsevol traçat és important, únic i, sobretot, molt solidari.

Una d'aquestes grans caminades és la proposada per la Societat Recreativa Unió Begudenca (Alt Penedès), on dos dels seus membres van caminar fins a 150 quilòmetres des de Collformic (entre el Matagalls i Montserrat) fins a Sitges. Han estat 31 hores de travessa, sense descansar, però amb la determinació d'arribar fins al final per una causa solidària. Després de la gran aventura, es van vendre samarretes amb la imatge de tots dos. L'aportació íntegra és per a La Marató.

Per la seva banda, la Confraria del Cava de Sant Sadurní (Alt Penedès) va disputar a l'octubre la XI Cursa Solidària País del Cava. Una cursa multitudinària de 13 km des de Vilafranca del Penedès fins a Sant Sadurní d'Anoia. Aquest any s'hi han inscrit 1.500 corredors i s'ha batut el rècord de recaptació.

Alguns dels molts quilòmetres recorreguts són en bicicleta, com els de la XIV Trobada cicloturista solidària per carretera. Una distància de 50 km de caràcter lúdic no competitiu que travessa diversos pobles i paisatges de les Terres de l'Ebre. La cursa, que té un traç circular, surt de Jesús (Baix Ebre) i acaba al mateix poble. El circuit inclou l'homenatge al ciclista de Tivenys Miquel Espinós.

Anar al contingut