Els científics catalans opten al finançament de la Fundació

L'èxit de recaptació de La Marató 2010 suposarà un impuls crucial en la recerca biomèdica a Catalunya en lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Ara,

L'èxit de recaptació de La Marató 2010 suposarà un impuls crucial en la recerca biomèdica a Catalunya en lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Ara, la comunitat científica presenta treballs a la convocatòria d'ajuts de la Fundació La Marató de TV3 per optar a aquests fons.

Amb els recursos obtinguts en La Marató 2010, la Fundació posa en marxa un nou cicle que permetrà impulsar la recerca biomèdica en lesions medul·lars i cerebrals adquirides, una injecció que es traduirà en nous tractaments i teràpies que permetran millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

El primer pas d'aquest procés és la convocatòria d'ajuts a la recerca, que la Fundació ha obert fins a l'11 d'abril i en la qual poden participar investigadors amb treballs que es desenvolupin en un únic centre investigador català o bé en diversos, tant d'àmbit nacional com internacional, cosa que fomenta la col·laboració translacional en la recerca científica.

Els projectes presentats en la convocatòria seran avaluats en els pròxims mesos per experts en lesions medul·lars i cerebrals adquirides d'àmbit internacional en un procés per consemblants (peer review), que en garanteix el màxim rigor i transparència. Aquesta avaluació, gestionada per l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut, permetrà valorar la rellevància científica i sanitària dels projectes presentats, així com la seva qualitat i el rigor metodològic.

El novembre del 2011, en un acte públic es donaran a conèixer quins són els projectes que seran finançats amb aquests recursos.

Els investigadors guardonats treballaran per avançar en la recerca sobre aquestes lesions durant un període de tres anys, durant els quals la Fundació i l'AAIQS faran un control econòmic i científic exhaustiu dels projectes finançats.

Finalment, l'any 2016, s'exposaran públicament els resultats obtinguts en aquests projectes en un simposi organitzat per la Fundació.

Anar al contingut