Conferències educatives

Un dels objectius de La Marató de TV3 és conscienciar els joves sobre les malalties tractades en el programa. Per aconseguir-ho, la Fundació desplega una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als centres educatius que arriba a més de 200.000 joves. Un col·lectiu format per 300 professionals de la salut s'encarrega d'impartir al voltant de 4.400 sessions divulgatives en cada nova edició.

Més de 3.000 conferències sobre lesions medul·lars i cerebrals adquirides

La campanya de sensibilització i difusió social sobre lesions medul·lars i cerebrals adquirides es va posar en marxa el 25 d'octubre del 2010. Es van fer un total de 3.523 conferències divulgatives, que van arribar a 943 centres educatius i cívics de Catalunya de la mà de 343 professionals de la salut.

Com a suport a les sessions, es va projectar un DVD divulgatiu que combina explicacions mèdiques sobre les lesions medul·lars i cerebrals adquirides amb el testimoni de malalts que les pateixen per acostar als joves la realitat d'aquestes patologies.

 


12è Concurs Pinta La Marató

Les classes que van rebre conferències van poder participar en la dotzena edició del concurs Pinta La Marató, tot plasmant de manera artística i a través de la sensibilitat i el potencial creatiu la seva particular visió sobre les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Aquesta edició del certamen va registrar una alta participació: s'hi van presentar 74 pòsters, procedents de 40 centres educatius de Secundària d'arreu de Catalunya.

Per la seva gran bellesa plàstica i la magnífica unió entre el concepte i la realització, el cartell de la classe de 4t d'ESO de l'Escola Brianxa, de Tordera, va resultar guanyador de l'edició 2010 del concurs. Les propostes de 4t d'ESO A de l'Institut Les Vinyes, de Santa Coloma de Gramenet, i dels alumnes del cicle formatiu de Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria, de l'Escola Solc Nou, de Barcelona, en van quedar primer i segon finalistes, respectivament.

El premi per a la classe autora del cartell guanyador va consistir en un cap de setmana en un dels centres de la xarxa d'albergs de la Generalitat a càrrec de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família.


Cartell guanyador. 4t d'ESO de l'Escola Brianxa, de Tordera.

Anar al contingut