Xocolatades populars amb La Marató
Xocolatades populars amb La Marató

150 xocolatades populars endolceixen La Marató

La Marató d'aquest any arriba amb xocolatades de tot tipus. Algunes utilitzen la recepta tradicional feta al bany maria i sense deixar de remenar, d'altres fan servir tecnologies de la cuina moderna. Algunes són per agafar energia després d'una intensa activitat i d'altres, pel plaer de berenar plegats. Algunes van acompanyades de coca artesana, d'altres de melindros o bé xurros. Sigui com sigui, les xocolatades endolceixen més que mai La Marató d'enguany.

D'entre les xocolatades destaca la de la Penya Blaugrana de Sidamon (Pla d'Urgell), que ja fa dotze anys que, amb la seva xocolatada tradicional, endolceix La Marató. La xocolatada la reben amb especial alegria els més petits. D'altra banda, l'Associació de Dones de la Conca de Barberà (Tarragona) organitza una xocolatada popular conjunta al Mercat del Trasto. L'Associació, en col·laboració amb l'Ajuntament, ofereix coca i xocolata per a tots els assistents al Mercat.

I, per acabar, una recepta ben original que ens proposa l'escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes (Baix Ebre).

INGREDIENTS PER A UNES 115 PERSONES

- 4 kg de xocolata desfeta

- 15 litres de llet

- 2 litres de nata

- Una llauna de llet condensada

ELABORACIÓ

  1. Es posa la llet al foc i, quan estigui a punt de bullir, s'hi afegeix la xocolata.
  2. Es deixa que la xocolata es vagi coent amb la llet. Cal anar amb compte i no parar de remenar perquè la xocolata no es quedi al fons de la cassola i es pugui recremar.
  3. Quan es consideri que la xocolata està cuita, s'hi afegeix, primer, la llet condensada i, després, la nata. Aquesta última gairebé no ha de bullir.

La xocolata s'anirà espessint a mesura que es cogui. En funció del tipus de xocolata s'espessirà més o menys. Això ho controla la cuinera. Si està molt espessa, s'hi pot afegir llet durant la cocció.

Si es triga molt a servir, pot ser que es faci una capa a sobre. En aquest cas es pot passar la xocolata per la batedora per desfer-la.

Anar al contingut