Convocatòria d'ajudes a la recerca en salut mental
Convocatòria d'ajudes a la recerca en salut mental

150 projectes de recerca en salut mental candidats a ser finançats per La Marató   

La resolució de la convocatòria es farà pública durant l'últim trimestre de l'any, i la recerca s'encaminarà a millorar l'esperança i la qualitat de vida de les persones que conviuen amb un problema de salut mental  

La convocatòria d'ajudes a la recerca sobre salut mental de la Fundació La Marató de TV3 s'ha tancat, aquest 2 de març, amb un total de 150 projectes presentats que opten a ser finançats amb els fons aconseguits en l'última edició del programa. Recordem que La Marató del 19 de desembre va acabar amb un marcador provisional de 9.022.147 euros, que encara sumarà donatius fins al 31 de març.

A partir d'ara, comença l'avaluació dels 150 projectes candidats, en un rigorós procés coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut. Aquesta revisió permetrà determinar com es distribueixen els fons recaptats en La Marató 2021, segons l'excel·lència dels projectes presentats. El resultat de l'avaluació el farà públic el Patronat de la Fundació, a partir de la proposta de la Comissió Assessora Científica, durant l'últim trimestre del 2022.

Els projectes finançats per la Fundació La Marató de TV3 els duran a terme al llarg de tres anys equips de centres d'investigació públics i d'entitats sense ànim de lucre. Durant aquest temps, la ciutadania podrà saber com aquesta recerca impulsada per la solidaritat impacta en la qualitat i l'esperança de vida de les persones que conviuen amb un problema de salut mental.

Anar al contingut