104 projectes de recerca sobre lesions medul·lars i cerebrals adquirides opten al finançament de la Fundació

Els 8,7 milions d'euros recaptats en La Marató 2010 es traduiran en avenços en el tractament i pronòstic de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides

Els 8,7 milions d'euros recaptats en La Marató 2010 es traduiran en avenços en el tractament i pronòstic de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. El primer pas d'aquest procés és la selecció dels treballs de recerca que rebran finançament a partir de la convocatòria d'ajuts i d'una avaluació internacional.

En el concurs que la Fundació va obrir al mes de març s'hi van presentar 104 projectes de recerca biomèdica, que en aquests moments estan sent revisats per experts en lesions medul·lars i cerebrals d'arreu del món. L'avaluació dels treballs, coordinada per l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut, es fa mitjançant un procediment de revisió d'experts (peer review) que garanteix el màxim rigor i transparència.

En aquest procés d'avaluació, cada projecte s'assigna a dos revisors en funció del tema i àrea de recerca del treball i dels camps d'experiència del científic. L'avaluació determina la rellevància científica i sociosanitària dels projectes, i també la seva qualitat, el rigor metodològic i l'aplicabilitat.

Dels 104 projectes presentats a la convocatòria, 65 són unitaris, és a dir, es desenvoluparan en un únic centre de recerca, i 39 són coordinats, fet que implicarà el treball en xarxa dels centres de recerca catalans amb altres institucions d'àmbit espanyol o internacional. Hi destaquen els 9 subprojectes presentats per institucions de recerca internacionals (Estats Units, França, Uruguai, Irlanda, Suïssa, Itàlia, Àustria i Regne Unit) i els 13 procedents de centres de l'estat espanyol.

El novembre del 2011 se celebrarà un acte públic on es donaran a conèixer quins projectes seran sufragats amb els fons de La Marató 2010.

Els investigadors guardonats treballaran per dissenyar nous tractaments i teràpies per tractar les lesions medul·lars i cerebrals en un període de tres anys, durant els quals la Fundació i l'AIAQS faran un exhaustiu control econòmic i científic dels projectes finançats.

Finalment, l'any 2016, s'exposaran públicament els resultats obtinguts en aquests projectes en un simposi organitzat per la Fundació.
Anar al contingut