El més comentat del 2019

Les emissions de TV3 més comentades a Twitter el 2019

El 2019 manté la tendència dels últims anys i ha estat marcat per l'actualitat política. Entre les cinc emissions més comentades també hi ha hagut lloc per al cinema i La Marató

La política ha marcat l'any 2019 a Catalunya. També ha marcat la programació de TV3. Ha sigut l'any del judici del procés, de la sentència dictaminada, de les repercussions derivades i de múltiples cites electorals convocades. El rànquing dels programes més comentats a Twitter no és aliè a aquesta realitat, tot i que també hi figuren La Marató dedicada a les malalties minoritàries, el cas d'Altsasu i la gala del cinema català. Aquest és el top 5 de les emissions de TV3 més comentades a Twitter:

 

1. Preguntes freqüents (04/05/2019) - entrevista a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i capítol 12 del judici al Suprem

En ple judici del procés, i pendents de si la justícia permetia a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ser el candidat de Junts per Catalunya a les eleccions europees, el "Preguntes freqüents" del 4 de maig va situar-se com l'emissió televisiva del dia més comentada a Twitter en el rànquing que elabora Kantar Media a nivell espanyol. En el conjunt de l'any, va ser l'emissió de TV3 més comentada. Cristina Puig va connectar en directe amb Waterloo per entrevistar Carles Puigdemont, en un programa que va aconseguir una conversa social de 39.200 piulades.

 

2. La Marató de TV3 (15/12/2019) - dedicada a les malalties minoritàries

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest 2019 ha trepitjat més territori que mai, amb quatre platós televisius simultanis a Tàrrega, Olot, Reus i Barcelona i un de mòbil que ha recorregut Catalunya amb Quim Masferrer al capdavant. Ha recaptat més de 9 milions d'euros per combatre les malalties minoritàries i ha aconseguit aglutinar més de 32.000 piulades, que l'han situat com la segona emissió televisiva més comentada del dia a Twitter, en el rànquing que elabora Kantar Media a nivell espanyol.

 

3. Sense ficció - Altsasu: ferides obertes (22/01/2019)

Una batussa amb guàrdies civils fora de servei, una matinada de festa en un poble de Navarra, ha acabat amb condemnes de fins a 13 anys de presó per a vuit joves. A partir del cas Altsasu, el documental mostra les ferides que continuen obertes al País Basc malgrat el procés de pau. L'emissió d'"Altsasu: ferides obertes" va situar el programa com el tercer amb més conversa social del dia, arribant als 9.400 tuits, justament quan "Sense ficció" celebrava el desè aniversari.

 

4. Entrevista institucional al president de la Generalitat (17/10/2019)

El director de TV3, Vicent Sanchis, va entrevistar Quim Torra, president de la Generalitat, tres dies després que es fes pública la sentència del procés. Una entrevista especial, situada al voltant d'uns dies marcats per la sentència, les reaccions polítiques i les protestes multitudinàries al carrer. La conversa a Twitter es va enfilar fins als 8.069 tuits, cosa que va situar l'emissió com la quarta més comentada del dia. L'entrevista va desplaçar d'una setmana l'emissió del "Polònia", i va situar aquell capítol de sàtira política entre els més vistos de l'any.

 

5. Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català (27/01/2019)

"Entre dos aguas", el film del director Isaki Lacuesta, va ser el gran triomfador en la nit dels Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. Amb el Mag Lari com a mestre de cerimònies, la gala va tenir com a fil conductor la màgia. Ja se sap que les gales donen per a molt i la gala del cinema català no va ser menys. Va aglutinar 6.000 comentaris a Twitter i va ser la cinquena emissió més comentada del dia.

 

 

 

ARXIVAT A:
TV3 més vist 2019Més vist 2019
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut