"Las leyes de la termodinámica"
"Las leyes de la termodinámica"

"Las leyes de la termodinámica", premi al millor director al Festival de Cine de Miami

Mateo Gil ha rebut el premi a millor director al Miami Film Festival per la seva última pel·lícula, "Las leyes de la termodinámica". La producció amb participació de TV3 s'estrenarà el 20 d'abril als cinemes.

Mateo Gil ha guanyat el primer a millor director a la 35a edició del Festival de Cine de Miami per la pel·lícula "Las leyes de la termodinámica".

Aquesta comèdia romàntica narra la història de Manel (Vito Sanz), un físic prometedor i una mica neuròtic que es proposa demostrar com la seva relació amb Elena (Berta Vázquez), cotitzada model i actriu en potència, no ha estat un complet desastre per culpa seva, sinó perquè estava determinada des d'un principi per les lleis de la física, les que van descobrir genis com Newton, Einstein o els pares de la mecànica quàntica. I especialment per les tres lleis de la termodinàmica. Però, són les lleis de la natura ineludibles? Existeix o no el lliure albir? Tenen les persones la capacitat per prendre les seves pròpies decisions o tot ve donat per les lleis de la natura? Gil, director i guionista del film,  es pregunta: "Quan una relació no va bé, és culpa nostra o, en realitat, no depèn de nosaltres? És en va qualsevol intent de canviar la realitat?"  Sobre aquesta idea gira la seva nova pel·lícula.

El director afegeix que "'Las leyes de la termodinámica' és un entreteniment que ens farà pensar i ens farà somriure. No aspira tant a aixecar una gran quantitat de riallades com que l'espectador la vegi amb un somriure continu i posar a prova el seu enginy davant d'una endevinalla o un repte, especialment si en aquest repte està en joc la imatge que té d'ell mateix." 

Vito Sanz, Berta Vázquez, Chino Darín i Vicky Luengo encapçalen un cartell que comparteixen amb Juan Betancourt i Andrea Ros. Josep Maria Pou i Irene Escolar hi fan una col·laboració especial.

"Las leyes de la termodinámica"  inaugurarà la 21 edició del Festival de Màlaga el 13 abril i competirà per la Bisnaga d'Or de la Secció Oficial. És una producció de Zeta Cinema, Atresmedia Cine, On Cinema 2017 i compta amb la participació de Netflix, TV3, Atresmedia, ICAA i ICEC.

La pel·lícula s'ha estrenat mundialment al Miami Film Festival i s'estrenarà als cinemes el 20 d'abril.

tv3.cat/ficcio-i-cinema

Anar al contingut