Anar a la navegació principal
La vestiteca

Cinc trucs de vestuari per ballarins.

Darrere una coreografia també s'amaguen petits secrets de vestuari. Evidentment, cada espectacle té les seves característiques i necessitats que marcaran


Darrere una coreografia també s'amaguen petits secrets de vestuari. Evidentment, cada espectacle té les seves característiques i necessitats que marcaran el disseny del vestuari, però us expliquem cinc petits "trucs" d'estilisme que cal tenir en compte quan es crea el projecte.





1. Colors i teixits
L'elecció dels colors vindrà marcada per les característiques de l'espectacle i la coreografia. Segons les característiques de la coreografia optarem per materials o teixits amb més o menys moviments. Però a l'hora de dissenyar el vestuari és recomanable prioritzar aquells colors i teixits que aguantin la suor.





2. PantalonsAllongé, croisé i demi-plié, els pantalons millor amb un punt elàstic per permetre la màxima llibertat en tot tipus de moviments.
Una altra solució és afegir una peça de roba a l'entrecuixa del pantaló. Aquesta gaia facilitarà els moviments més exagerats.


3. Els complements
Haurem de tenir en compte que durant el ball qualsevol complement és susceptible de sortir volant. Així que els fixarem o cosirem per a comoditat dels ballarins.


Una goma evitarà que les ulleres es moguin.


Les corbates es poden fixar a un dels traus de la camisa.
En el cas dels tirants es cusen sobre la camisa o samarreta sobretot per evitar petits accidents. Imagineu que en ple ball s'escapessin i donessin un cop a un dels companys!


Afegir una goma amb un trau que anirà agafada a un dels botons de la camisa la mantindrà sempre a lloc.



4. Les sabates
Els moviments fan que les sabates cobrin importància, ja que visualment donen joc marcant el moviment final. La imatge de la coreografia marcarà el tipus de sabates que utilitzarem. A l'hora d'escollir un model buscarem que siguin flexibles i llisquin en la mida justa.
Els ballarins estan acostumats a ballar amb tot tipus de sabates i són capaços de fer "puntes" amb qualsevol tipus de calçat. Però en el cas de les bambes tenim un ventall més ample d'opcions que s'adapten a les necessitats del peu de cada ballarí.




5. Vestits i faldilles
Vestits i faldilles confeccionats amb teixits fluids que remarquin els moviments.
Depenent de la mida de la faldilla podem fer un "coulotte" a conjunt per a comoditat de la ballarina.






Anar al contingut

La vestiteca

Disseny de Vestuari de TV3 fa gairebé trenta anys que és el departament responsable de crear per a qualsevol programa els "looks" de presentadors, actors, músics, col·laboradors, vestint-los. I coneix tots els secrets per fer-ho. Us agradaria que us els descobríssim? "La Vestiteca", doncs, és un blog per conèixer a fons el Departament de Disseny de Vestuari. Volem obrir-vos les nostres portes. Us mostrarem el "backstage" del procés de creació d'estilismes i dissenys que veieu per pantalla. El nostre dia a dia amb presentadors, actors..., i tots els secrets que vulgueu saber. Som aquí per recollir els vostres consells, per resoldre els vostres dubtes, les vostres consultes, les vostres curiositats..., és el moment de furgar la televisió per dins. A partir d'ara "La Vestiteca" serà l'espai de trobada entre l'audiència i nosaltres.

Cerca posts del blog
Últims posts