Estrena a TV3 d'"El cafè de la Marina"

La "TV Movie" de Sílvia Munt "El cafè de la Marina", adaptació de l'obra de teatre de Josep Maria de Sagarra, es va estrenar dilluns 30 de març a les 21.55, a TV3

"El cafè de la Marina" és una història romàntica, d'amor d'en Claudi i la Caterina, que sura tímida, però imparable, d'aquest humil poble mariner de principis del segle XX", explica la directora, Sílvia Munt. És una obra plenament actual, amb molts contrastos, que s'ha portat a localitzacions naturals de la Costa Brava catalana. La pel·lícula transcorre bàsicament a l'interior d'un cafè-casino de l'època, situat al costat del mar, però s'hi han afegit altres espais, tant interiors: la cuina, el rebost, el bar, com exteriors: les platges, les roques, algun carrer, per donar més varietat, color i riquesa de moviments als personatges.
 
Amb guió de Sílvia Munt i Mercè Sàrries, la trama de la pel·lícula se centra en els dos protagonistes principals d'aquesta obra coral (en Claudi i la Caterina) plena d'emocions on tothom parla i uns quants malpensen, i on les tradicions i el masclisme marquen el futur de les generacions. 
 
Sílvia Munt comenta que "els anglesos tenen una forta tradició de portar obres teatrals al cinema. Nosaltres hauríem de fer el mateix. Els nostres referents més directes són les adaptacions que ha fet K. Brannagh de Shakespeare, tant en "Molt soroll per no res" com en "Enric V" o "Hamlet" o també "Romeu i Julieta " de Baz Luhrman. En aquestes pel·lícules es parteix de l'orgull d'ensenyar uns clàssics del teatre universal, traspassats al mitjà cinematogràfic sense complexos."
 
És una coproducció d'Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola, amb la col·laboració de l'ICEC, amb el suport de l'Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme de la Costa Brava-Girona, l'Àrea de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i la Catalunya Film Comission.
 
Sinopsi:
 La vida del cafè d'un poble pescador transcorre amb duresa i monotonia a principis del segle XX. L'imminent casament de la Rosa, la filla petita del cafè, anima aparentment la parròquia, però sota aquesta alegria, el drama de la Caterina, la germana gran, esquitxa i pertorba les ànimes "beninten- cionades" del poble. La moral imperant de l'època condemna amb brutalitat la noia del Cafè de la Marina i no perdona la seva falta. Caterina amaga en silenci el seu amor per en Claudi i ell, un pescador tímid, solitari i bevedor, estima en silenci la Caterina, una dona de qui el poble explica rumors i que fa que el seu amor sigui impossible. En Claudi i la Caterina, dos éssers aparentment condemnats, trobaran les forces per enfrontar-se a tot un poble i estimar-se, superaran tots els impediments de la moralitat viciada del poble.

Equip tècnic i artístic:
 

Direcció: Sílvia Munt
Guió: Sílvia Munt i Mercè Sàrrias
Producció: Antonio Chavarrías
Producció delegada Oberon: Àngels Masclans
Producció executiva TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Marina Salas (Caterina), Pablo Derqui (Claudi), Miquel Gelabert (Libori), Marina Comas (Rosa), Oriol Vila (Rafel), Pep Cruz (Monsieur Bernat), Fermí Reixach (Luard)
Direcció de Fotografia: David Omedes   
Música: Xavier Capelles
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut