Es roda "Memòries d'un home en pijama"

Una pel·lícula que combina animació amb imatges reals

A principis de març va començar, a Madrid, el rodatge de la nova pel·lícula de Carlos Fernández de Vigo: "Memòries d'un home en pijama". Les imatges que es van rodar van ser reals, però la pel·lícula combina les imatges reals amb imatges en dues dimensions. El projecte té l'origen en les tires còmiques que, setmanalment, va publicar amb el mateix nom el dibuixant valencià Paco Roca al diari "Las Provincias", el 2011. El llargmetratge és un reflex àcid sobre alguns dels estereotips de la nostra societat i una reflexió sobre l'equilibri entre les metes professionals i el compromís personal. Reflexions, en clau d'humor, sobre la modificació dels patrons de conducta en les relacions de parella, la solteria, els casats, els solters, l'adolescència que mai desapareix o les amistats. Paco (Raúl Arévalo) i Jilguero (María Castro) són els personatges principals d'aquesta comèdia romàntica. Raúl Arévalo compta amb una dilatada experiència en films de Pedro Almodóvar, Icíar Bollaín i Isaki Lacuesta, entre d'altres. María Castro prové del món televisiu, amb papers destacats a "Sin tetas no hay paraíso" i "Tierra de lobos". L'experiència de fusionar el treball actoral amb l'animació digital vol –segons paraules del director– "ser un tribut als creadors de la novel·la gràfica".

No és la primera adaptació d'una obra de Paco Roca al cinema; el 2011 ja va col·laborar en el guió d'"Arrugues" i va aconseguir un Goya al millor guió adaptat. "Memòries d'un home en pijama" és una producció de Dream Team Concept, Ladybug Films i Hampa Studio, amb la participació de TV3, Movistar+ i TVE i el suport de el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, IVAC, AGADIC i l'ICAA–Ministerio de Cultura.

Sinopsi
El Paco és un home orgullós de ser solter, de 40 anys, que en la plenitud de la vida aconsegueix complir el seu somni d'infantesa: treballar des de casa i en pijama. Quan pensa que ha aconseguit el súmmum de la felicitat, apareix a la seva vida la Jilguero, una noia de la qual s'enamorarà irremeiablement i que farà que es replantegi la comoditat del seu "modus vivendi". Per la seva part, la Jilguero haurà de lluitar per conviure amb un home la màxima aspiració del qual és quedar-se tot el dia a casa en pijama.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Carlos Fernández de Vigo
Guió: Paco Roca, Ángel de la Cruz i Diana López Varela
Actors: Raúl Arévalo y María Castro,
Productors: Jordi Mendieta, Ángel del la Cruz i Manuel Cristóbal
Productors executius: María Arochena
Productors executius TV3: Dani López, Elisabet Méndez i Xavier Romero
Directora d'animació: Lorena Ares
Director d'art: Gonzalo Golpe
Banda sonora: Love of Lesbian

 

 

Anar al contingut