"Contratiempo" va arribar a la gran pantalla la nit de Reis

Una història de dues cares, però amb una sola veritat. El thriller d'Oriol Paulo és una col·laboració de Televisió de Catalunya.

Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado i Bárbara Lennie encapçalen el cartell de "Contratiempo", una pel·lícula de traïcions, de decisions equivocades, de joc policíac i d'enganys que es va estrenaR als cinemes divendres, 6 de gener.

Al capdavant del film, Oriol Paulo, pare de la criatura pel que fa al guió i al rodatge. La pel·lícula gira al voltant d'un assassinat que ha passat a l'habitació d'un hotel, una habitació tancada on hi ha un cadàver, però no hi ha ni rastre de l'assassí. El fenomen "habitació tancada" ja va ser explotat per autors com Edgar Allan Poe, Agatha Christie, John Dickson Carr, però Paulo no es queda només en el repte per trobar l'entrellat de com ha passat l'assassinat. S'endinsa en les pells dels personatges i n'estudia les reaccions en situacions límit, perquè el que li interessa és veure com una decisió equivocada en un moment donat pot condicionar el futur de cada un d'ells. La tensió s'estira com una corda de violí mentre passen els minuts. L'espectador aguanta la respiració cada cop que la situació esdevé irrespirable... i pensa: "ara petarà la corda i se n'anirà tot a rodar". I, mentre ens repta a descobrir qui ha estat l'assassí i per què ho ha fet, anem reconstruint els fets de la història en un constant "flashback" dels esdeveniments que cal analitzar detingudament per deduir quina és la veritable cara dels fets que ens mostren, que, com un calidoscopi, embolcalla els personatges en una trama que va contra rellotge.

Mario Casas comenta que "el final és totalment inesperat. Em va agradar tant el guió que vaig demanar fer la pel·lícula abans que li oferissin el meu paper a un altre actor. Aquest personatge és molt diferent dels que feia fins ara. L'Adrián és més ambigu i té més arestes, més capes." La pel·lícula s'ha rodat en nou setmanes a Catalunya en un 95% (a la Vall de Núria i al plató al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa) i una petita part a Bilbao. És una producció d'Eneko Lizarraga (Think Studio), Atresmedia Cine, Colosé Producciones i La Habitación Cerrada  A.I.E, en associació amb Nostromo Pictures i amb la col·laboració d'Atresmedia, Movistar+, TVC, CosmopolitanTV, i el suport de l'ICAA i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sinopsi
Acusat d'un assassinat del qual es declara innocent, l'empresari d'èxit Adrián Doria contracta els serveis de Virginia Goodman, la millor preparadora de testimonis del país. En el transcurs d'una nit, tots dos treballaran per trobar un dubte raonable que l'alliberi de la presó. L'aparició d'un nou testimoni de càrrec amenaça de destrossar l'estratègia de la defensa i els obliga a reconstruir contra rellotge les peces d'un puzle impossible.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Oriol Paulo
Producció executiva: Eneko Lizarraga, Sandra Hermida, Adrián Guerra i Núria Valls
Intèrprets: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado i Bárbara Lennie
Direcció de fotografia: Xavi Giménez
Música: Fernando Velázquez

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut