"Casals, la força d'un silenci", inauguració oficial de TV3 al FICCAT

Festival Internacional de Cinema en Català

Aquest any, el Festival Internacional de Cinema en Català, que se celebra a Roda de Berà, del 5 a l'11 de juny, arriba a la seva 10a edició. El dimarts 6 de juny, la producció de ficció "Casals, la força d'un silenci", del director Manuel Huerga, serà la inauguració oficial de TV3 al festival. El certamen ha programat, en la seva secció de llargmetratges, quatre altres produccions amb TVC: "Estiu 1993", "Incerta glòria", "La propera pell" i "Mil coses que faria per tu". L'edició d'enguany està dedicada als guionistes, al voltant dels quals pivotaran totes les accions i activitats que complementaran les projeccions del festival.

"Casals, la força del silenci", dirigida per Manuel Huerga, està basada en la vida de Pau Casals i en el període en què, a mitjans dels anys 40, s'exilia a Prada de Conflent i decideix no tocar més en públic mentre Franco continuï al poder i mentre les potències occidentals no decideixin forçar-ne la caiguda. Allà, malviu fent classes a alumnes de violoncel. És una coproducció de Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya i Euskal Telebista.

"Estiu 1993", la multipremiada òpera prima de Carla Simón, és un film autobiogràfic que parla de la mort des del punt de vista d'un infant. És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TVC, TVE i la col·laboració de Media, de l'ICAA i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L'adaptació d'Agustí Villaronga del llibre homònim de Joan Sales, "Incerta glòria", relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d'Aragó. És una producció de Massa d'Or Produccions i TVC, amb la participació de TVE, Movistar+ i Aragó TV amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICAA i la col·laboració del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència juntament amb el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, la Diputació Provincial de Saragossa, la Diputació Provincial d'Osca i la Diputació General d'Aragó i amb la producció associada d'Urresti Producciones.

"Mil coses que faria per tu" és una comèdia esbojarrada, dirigida per Dídac Cervera, sobre les coses que és capaç de fer en Dani (Peter Vives) per recuperar la Mònica, la seva xicota (Iris Lezcano). És una producció d'Alhena Production, en coproducció amb Dacsa Produccions, la francesa Papaye i associada amb TVC, amb la participació de TVE. El film s'estrena el 2 de juny als cinemes.

La pel·lícula d'Isaki Lacuesta i Isa Campo "La propera pell" gira al voltant d'un jove que es reincorpora a la vida familiar, marcada pel misteri de la seva desaparició de més de vuit anys. El llargmetratge va guanyar 4 premis al Festival de Màlaga del 2016. És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films, amb la col·laboració de TVC, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut