"Bigas x Bigas" s'estrenarà al Festival de Sant Sebastià

Una pel·lícula que té la seva pròpia vida com a teló de fons

La secció oficial de la 64a edició del Festival de Sant Sebastià acollirà, en una projecció especial, l'estrena de "Bigas x Bigas", l'autoretrat del cineasta Bigas Luna. El film, amb participació de Televisió de Catalunya, compta en la direcció amb el mateix Bigas Luna i el videoartista Santiago Garrido Rúa. Javier Bardem i Carles Sans, del Tricicle, són dos dels productors de la pel·lícula.

"Bigas x Bigas" vol anar més enllà de la figura de Bigas Luna com a creador polèmic, modern i avantguardista. Vol mostrar la persona que s'amagava darrere el personatge. Per sort, Bigas Luna, que contava amb imatges les històries dels altres, també va voler capturar la realitat que l'envoltava. Fins a la seva mort, l'any 2013, l'autor de "Jamón, jamón" (Lleó de Plata a Venècia) i "Huevos de oro" (Premi del Jurat a Sant Sebastià) va gravar més de 500 cintes amb vídeos, textos pictòrics i arxius d'àudio que barregen l'escena familiar amb la reflexió íntima i les xerrades còmplices amb amics i col·legues de professió.

"Bigas x Bigas" és una pel·lícula dirigida per Bigas, amb ell com a protagonista i la seva pròpia vida com a teló de fons. Un viatge al llarg dels anys, del cinema, de la poesia, de l'amistat, de l'amor, de la passió o de l'art per endinsar-nos al cor de la persona que va ser. També compta amb dos dels seus col·laboradors habituals, el realitzador Santiago Garrido i la guionista Carmen Chaves. Un cop més es van posar al servei de Bigas per ordenar un relat conduït pel mateix Bigas, de vegades a través de les seves reflexions i, d'altres vegades, a través de les seves vivències, que conformen els retalls d'aquesta autobiografia. "Bigas x Bigas" va molt més enllà de la figura del que va ser un dels directors de cinema més rellevants de la nostra cinematografia i endinsarà l'espectador en el seu món fascinant.

El film és un recorregut vital per descobrir una filosofia i una forma d'entendre i veure la vida, única i meravellosa, però sobretot molt vitalista o, com diria el mateix Bigas Luna, "biofílica".
Anar al contingut