Anar a la navegació principal
Educatius

El combat dels savis

El combat dels savis Art i cultura - Jocs i concursos - Educatius A l'esquerra, Albert Einstein; a la dreta, Marie Curie


El combat dels savis Art i cultura - Jocs i concursos - Educatius

A l'esquerra, Albert Einstein; a la dreta, Marie Curie. Dos pesos pesants de la ciència en un combat total! Tenim poc més d'un minut i mig per derrotar el nostre oponent i passar pantalla. Després d'acabar amb Marie Curie ens enfrontem amb Pitàgores, Darwin, Newton o Stephen Hawking.



No és cap broma, aquest joc existeix, és diu Science Kombat, i l'acaben de crear uns dissenyadors de videojocs per a la web de la revista brasilera "Superinteressante". És una revista de ciència per a joves, i per això han triat vuit grans savis de totes les èpoques com a protagonistes. A més dels citats, també hi ha Nikola Tesla i Alan Turing.

El joc, que imita l'estil dels antics jocs de lluita, és gratuït i està disponible en anglès i en portuguès. El joc, de moment, només funciona a la pròpia web, però anuncien que aviat n'hi haurà una versió App per a l' "smartphone". Per jugar només hem de fer servir les fletxetes del nostre teclat, que mouen el personatge, i la "w" i la "e" per llançar els atacs.

Els dissenyadors han pensat en tot, i cada geni té uns atacs especials relacionats amb els seus descobriments. Per exemple: Marie Curie llança elements radioactius, Stephen Hawking ataca amb forats negres, Pitàgores fa un salt mortal seguint els costats d'un triangle, Tesla té una mena de pistola de rajos elèctrics, Darwin evoluciona a diversos tipus de mico i Newton llança pomes i també rajos a través d'un prisma, ja que va descobrir la descomposició de la llum blanca en llums de diversos colors. Si el proven, repetiran!

A la mateixa web de la revista hi ha altres jocs, com ara Filosofighters, on els que lluiten són els filòsofs i pensadors més importants de la història, com ara Plató, Sant Agustí, Maquiavel, Marx o Nietzsche.

Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts