Wuache (Carn amb mongetes) - Níger
- Programa: Karakia
- Cuina: Hadiza Kimba Adamou (restaurant Uagadugu), Vic
INGREDIENTS
- fesols
- carn de vedella
- ceba
- una llauna de tomàquet concentrat
- arròs
- salsa de cacauet
- oli i sal
PREPARACIÓ
Talleu una ceba i renteu la carn.
En una cassola amb oli, poseu-hi la ceba perquè es vagi fregint, afegiu-hi el tomàquet, després la carn i remeneu-ho tot. Recordeu anar afegint aigua a la cassola de la carn mentrees fregeix.
Renteu els fesols i poseu-los al foc en una altra cassola. Quan siguin mig cuits, afegiu-hi l'arròs. Deixeu-ho coure a foc lent i aneu afegint-hi aigua de tant en tant. Afegiu la salsa de cacauet a l'olla de la carn.
La carn estarà feta quan estigui totalment recoberta amb l'oli. L'arròs i els fesols estaran a punt quan ja no hi quedi aigua i sigui més aviat pastós.
En una cassola amb oli, poseu-hi la ceba perquè es vagi fregint, afegiu-hi el tomàquet, després la carn i remeneu-ho tot. Recordeu anar afegint aigua a la cassola de la carn mentrees fregeix.
Renteu els fesols i poseu-los al foc en una altra cassola. Quan siguin mig cuits, afegiu-hi l'arròs. Deixeu-ho coure a foc lent i aneu afegint-hi aigua de tant en tant. Afegiu la salsa de cacauet a l'olla de la carn.
La carn estarà feta quan estigui totalment recoberta amb l'oli. L'arròs i els fesols estaran a punt quan ja no hi quedi aigua i sigui més aviat pastós.