Vichyssoise de pebrots escalivats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: M. Dolors Martí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Sport, Falset
INGREDIENTS
- 7 tomàquets vermells
- 100 g de sucre
- 1 kg de pebrots vermells
- 125 cl d'oli d'oliva
- 25 cl vinagre de xerès
- 1/2 l fons d'aviram
- 125 cl de nata líquida
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, unteu els pebrots amb oli i deixeu-los coure al forn durant uns 10 o 15 minuts.
Mentrestant, talleu els tomàquets per la meitat i col·loqueu-los en una safata per al forn. Amaniu-los amb sucre, pebre negre i oli. Deixeu-los confitar al forn a 100 graus durant una hora o una hora i mitja. A continuació, peleu els pebrots i talleu-los a trossos. Poseu-los en un pot per triturar i afegiu-hi els tomàquets confitats, la crema de llet i el fons d'aviram. Tritureu-ho. Tot seguit, rectifiqueu de sal la vichyssoise i deixeu-la reposar a la nevera durant una hora. I ja per acabar, afegiu vinagre i oli a la vichyssoise i remeneu-la. Emplateu-la i decoreu-la amb uns crustons de pa i una teula de vinagre que prèviament haureu preparat barrejant 40 grams de vinagre de xerès, 20 grams de sucre i 20 grams de farina i deixant-ho coure al forn.
Mentrestant, talleu els tomàquets per la meitat i col·loqueu-los en una safata per al forn. Amaniu-los amb sucre, pebre negre i oli. Deixeu-los confitar al forn a 100 graus durant una hora o una hora i mitja. A continuació, peleu els pebrots i talleu-los a trossos. Poseu-los en un pot per triturar i afegiu-hi els tomàquets confitats, la crema de llet i el fons d'aviram. Tritureu-ho. Tot seguit, rectifiqueu de sal la vichyssoise i deixeu-la reposar a la nevera durant una hora. I ja per acabar, afegiu vinagre i oli a la vichyssoise i remeneu-la. Emplateu-la i decoreu-la amb uns crustons de pa i una teula de vinagre que prèviament haureu preparat barrejant 40 grams de vinagre de xerès, 20 grams de sucre i 20 grams de farina i deixant-ho coure al forn.